Фукус на прах (кафяви водорасли) 50 гр

Описание

Кафявите водорасли се използват в спа центрове и центрове за таласотерапия за ремоделиране на тялото, анти-стреч и антицелулитни процедури, с реминерализиращ ефект, стимулиращ микроциркулацията и повишаващ стегнатостта на кожата.

прах

Водораслите съдържат изобилие от минерали и микроелементи, ензими, аминокиселини, редица витамини, слузни вещества, хлорофил, горчиви вещества, полизахариди и полифеноли.

Fucus vesiculosus или кафяви водорасли имат много признати добродетели: реминерализира, подпомага метаболитния обмен, стимулира периферната микроциркулация, повишава еластичността и тонуса на кожата.

Напоследък използването на водорасли в козметиката преживява забележителен бум. Fucus на прах се използва при лечения, извършвани в спа центрове, салони за красота и таласотерапия.

Fucus на прах се използва в масажни продукти, ексфолианти или обвивки за тяло, в зони с неприятни мастни натрупвания, зони, засегнати от целулит, областта на шията (гуша), зони с лоша циркулация, белези, кожа без тонус.

Органолептични свойства: фин микронизиран прах, кафеникаво-зелен цвят, специфична миризма, доста неприятна
Диспергира се във водна или мазна среда

Съставка (INCI): fucus vesiculosus прах


Свойства на фукус на прах

  • реминерализиращ, богат на микроелементи
  • антиоксидант
  • насърчава елиминирането на подкожните мастни натрупвания
  • стимулира микроциркулацията
  • подобрява еластичността и тонуса на кожата
  • насърчава подобряването на структурата на колаген в кожата
  • овлажняващо, поради съдържанието на полизахариди


Препоръки, приложения

  • лечения за отслабване, намаляване на мастната тъкан, разположена на корема, ханша, седалището, гуша
  • лечения за уплътняване на кожата, включително на ръцете и бедрата
  • лечения против стрии
  • антицелулитни масажи и лечения
  • грижа за кожата, лишена от тонус и жизненост


Начин на усъвършенстване

  • фукус на прах може да се използва за приготвяне на маски, лапи, обвивки за тяло, скраб, ориентировъчна доза 5-50%
  • за маски и обвивки за тяло може да се използва просто, смесено с топла вода или инфузия, докато образува паста; може да се комбинира с глини, етерични масла и други специфични съставки
  • като съставка за приготвяне на гелове, лосиони, кремове и препарати, които няма да изплакват кожата, дозировка 1-5%, като се отбелязва, че над 2% специфичната миризма на фукус е трудно да се покрие с етерични масла или парфюми
  • за приготвяне на гелове, лосиони и кремове, фукус на прах може да се използва и като мацерат от 10-20%; филтрираният мацерат ще се използва като съставка във водната фаза на емулсиите

Приготвяне на воден мацерат: добавете 10 g фукус на прах в 100 ml обикновена минерална вода или дестилирана вода, разбъркайте и оставете да кисне на хладно място за 24 часа. Той се филтрира и полученият филтрат се използва незабавно като съставка във водната фаза на емулсията или във водната част на гел. Така приготвеният мацерат ще се използва същия ден, като е склонен към разваляне.


Съхранение
: на сухо място, далеч от светлина и влага

Данни за безопасност, предпазни мерки при употреба: не използвайте близо до източник на вентилация, не вдишвайте, не поглъщайте; външна употреба!


Внимание
: показанията, свойствата и употребата на продуктите, представени на уебсайта на Estelina, се основават на литературата, налична в книги, научни публикации, референтни уебсайтове по фитотерапия и ароматерапия, в списания за козметика и козметична химия и на документацията получени от производителя или доставчика. Информацията обаче се предоставя с информационна цел, по никакъв начин не представлява медицинска информация и не може да ангажира нашата отговорност. За всяка медицинска употреба трябва да се потърси лекар.