Зеленчуков кератин

зеленчуков

вода включен

Това е микропротеиново вещество, получено от пшеница, съставено от аминокиселини, подобни на тези в косата. Той е известен актив за грижа за косата като укрепващо средство и протектор с незабавни ефекти. За кожата това е фактор за грижа, подобряване и поддържане на хидратацията.

Зеленчуков кератин - описание, препоръки

Чисто зеленчуков разтвор, който замества в козметиката кератин от животински произход и има забележителна съвместимост с този в човешкото тяло. Това е важен актив за продукти за грижа за косата и хигиена: шампоани, балсами, балсами, маски, лакове за коса. Предпазва косата от негативно влияние като агресивен стил, интензивно четкане, слънчева светлина, обезцветяване, прилагане на трайни разтвори. Това е продукт за интензивна грижа за коса и кожа.

Протеините и техните производни се използват от десетилетия като съставки за грижа за кожата и косата. През последните години той става все по-популярен към тези от растителен произход, и молекулното тегло има решаващо влияние върху козметичните свойства, в които те са включени.

За разлика от други хидролизирани протеини, това вещество е от "нискомолекулен" тип (250-1000 Далтон), което се състои от олигопептиди с до 10 аминокиселини. Микропротеиновите активи проникват дълбоко в косъма, което е необходимо условие за възстановяване, укрепване и защита на косата вътре. Свойствата се основават на тестове за ефикасност.
Интересно е това проникването на това вещество е по-малко повлияно от предишни увреждания на косата (обезцветена, обработена с постоянен разтвор), отколкото по концентрация и брой приложения.
Друг интересен имот е същественост и проникване едновременно: прониква дълбоко в космите и по-големите молекули се прикрепват към космите.

Косата се нуждае от хидратация, но не в излишък! Излишната хидратирана коса е склонна към увреждане. Косата на хората, преживели най-добрите си години, има по-ниска способност да задържа вода, косата става по-суха, по-тънка и по-уязвима. Растителният кератин не е овлажнител, а хидратиращ регулатор.

Състав: хидролизирани пшенични протеини чрез ензимен процес и одобрен консервант за органична козметика

Органолептични свойства: жълто-кафява течност, може да е леко мътна, специфична фина миризма


Начин на усвояване:

  • е продукт, който не се използва като такъв, само като съставка за приготвяне на козметика
  • препоръчителна доза: 1-7% добавяне на студено в козметични препарати
  • той е разтворим във вода, включен е само в козметични състави, които също съдържат вода
  • Той е включен в емулсиите като крайна фазова съставка

Съставка (INCI): хидролизиран пшеничен протеин, натриев бензоат *
* консервант, одобрен за използване в органична козметика