Mayam Vegetable Glycerin, 5%, 100 ml Mayam Bios Island

Описание

Глицеринът може да бъде включен в почти всички продукти за грижа за кожата и косата, сапуни, пасти за зъби, емулсии, шампоани и гелове за баня. Работата с този продукт е лесна, не е чувствителен към нагряване. Той не е чужд за човешкото тяло, така че не може да предизвика дразнене или алергии.

vegetable

Глицеринът е добър растителен разтворител за определени вещества - използва се в химиотерапията, фитотерапията, хомеопатията за извличане на растителни активни съставки. Можете също да правите мацерати у дома с глицерин.

Овлажнителите са абсорбиращи съставки, които привличат вода от атмосферата в кожата. Глицеринът е класически овлажнител, абсорбира се в кожата, което означава, че не излиза от кожата след измиване, което го прави много полезен в състава на тоалетни принадлежности.

Външен вид: бистра, безцветна, плътна течност

Разтворимост: смесва се с вода и алкохол, може леко да се включи в твърди маслени препарати.

Съставки (INCI): глицерин

Свойства на глицерола

  • овлажнител, абсорбиращ и водопоглъщащ
  • мощен овлажнител, помага за задържане на вода в кожата
  • добър разтворител за растителни елементи
  • кадифено и еластизира кожата
  • помага за разпръскването на желиращите агенти в някои козметични препарати
  • леко повишава силата на разпенване на формулировки на основата на повърхностноактивно вещество
  • в зависимост от дозата, може да предизвика леко лепкаво усещане по кожата при някои препарати

Как глицеринът помага

  • за почистване на всички видове кожа и коса
  • в грижата за суха, дехидратирана, напукана, обелена кожа
  • при приготвянето на растителни мацерати, глицеролови екстракти

Как да го използвам в козметиката

  • не само върху кожата, а само като съставка в козметиката
  • в козметиката: кремове, емулсии, тоници, гелове и други емулгирани продукти, използваната доза е 1 - 5%
  • глицеролът не е чувствителен към нагряване, той се отчита във водната фаза в рецептите за емулсия
  • при препарати, прилагани локално върху груба, напукана или втвърдена кожа, дозировката може да бъде до 8%
  • включени в душ гелове, лосиони и гелове за вана 1-10%
  • глицерин мацерати 50-70%
  • В козметичните продукти, които се прилагат върху кожата, предозирането (повече от 10%) има обратен ефект, изсушавайки кожата, привличайки влагата от по-дълбоките й слоеве към повърхността.
  • балсам за устни, мехлем, масло за тяло или друг безводен твърд състав обикновено се добавят по време на процеса на втвърдяване в съотношение 1-3%; глицеролът е неразтворим в масло, но добре диспергиран във вискозни маслени формулировки