Тегло на лосовете, размер, дълголетие, местообитание, диета - Diconimoz

Лосът е най-големият елен в света след лоса. Главно посещавайки гористи местности и хълмисти места, защитени от вятъра, този голям елен може да се движи на групи до 50 индивида. Притежавайки козина, която може да бъде сива, кафява или червеникава, в зависимост от местообитанието и сезона, лосът се разпознава и по белезникавата си крупа и доста къса опашка. Доста бързо, лосът, чиято популация се разширява, е в състояние да се движи със скорост от 65 км/ч.

лосовете

ФАМИЛИЯ: Wapiti (Cervus canadensis)

СЕМЕЙСТВО: Cervids

РАЗРЕЗ: дължина от 2 м до 2,50 м, височина в холката 1,30 до 1,50 м

ТЕГЛО: 220 до 320 кг