Съставки - DAMANSARA Beauty
Билкови съставки
Билковите (ботанически) съставки бяха сред първите козметични продукти. Използването на растения като източник на козметични съставки е било единственото средство за производство на продукти, които почистват, овлажняват, покриват и третират кожата, преди познанията ни в науката да позволят развитието на нови, съвременни вещества.
DAMANSARA подбира както висококачествени растителни съставки от тропиците, така и съвременни активни съставки, за да създаде своите отличителни и ефективни натурални продукти за грижа за кожата.
Билкови съставки
- Необработено кокосово масло
- Протеини от оризови трици
- Соев протеин
- Протеини от водорасли
- Екстракт от диня
Естествени съвременни съставки
- Палмитоил трипептид-5
- Витамин Е.
- Хиалуронова киселина
Необработено кокосово масло
Произведено от природата - и от традицията
В азиатския тропически регион „Virgin Coconut Oil“, т.е. Натурално, студено преработено кокосово масло като естествен продукт за грижа и често се използва и в лекарствени продукти.
Внимателно извлеченото и обработено за DAMANSARA сурово кокосово масло (Virgin Coconut Oil) е изключително богато на свободни естествени мастни киселини, които се усвояват изключително лесно от човешката кожа. Особено високият дял на лауриновата киселина, както и съдържащите се в нея естествени протеини, минерали и витамини правят кокосовото масло, използвано в грижата DAMANSARA, идеално за взискателни грижи за кожата и косата и свързаното с тях общо благосъстояние.
За кожа ...
Естествено пълен с предимства:
Естествено влажно: Натуралното кокосово масло (Virgin Coconut Oil) се абсорбира в кожата изключително бързо и прави кожата забележимо по-мека и гладка. Той доставя дълбока и истинска влага. Омекотява кожата, като същевременно я прави по-пълна.
Естествено по-гладка: благодарение на естественото кокосово масло кожата може да бъде снабдена с важни минерали и защитена от сухота. Хармонично координиран, той естествено помага на кожата да възвърне своята еластичност за по-гладък тен и сияен външен вид.
Естествено подсилено: натуралното кокосово масло подпомага кожата в регенеративните процеси. По този начин може да се укрепи съединителната тъкан и да се намалят бръчките и признаците на умора на кожата.

Естествено защитено: Естественото кокосово масло помага на кожата да придобие защита срещу инфекция от микроорганизми. Със своето естествено действие срещу различни бактерии и гъбички, кокосовото масло от Вирджиния може да успокои възпалението и видимо да успокои формите на дразнене на кожата. Снабдено с естествени антиоксиданти, кокосовото масло също предпазва кожата от влиянието на околната среда от свободните радикали и от вредното въздействие на вятъра и времето, които често са отговорни за преждевременното стареене на кожата.
Естествено по-чисто: Освен това кокосовото масло от Вирджиния може да се използва и като естествен пилинг на кожата. Мъртвите кожни клетки се отстраняват внимателно, така че да се появи хармонична повърхност на кожата.
... и коса
Естествено повече сила, повече жизненост, повече блясък:
Естествено по-мощна коса: кокосовото масло Virgin съдържа също така висока концентрация на витализиращи мастни киселини и протеини, които подхранват, укрепват и възстановяват увредената коса. Еластичността на косата може да бъде увеличена, счупването и разделянето на краищата могат да бъдат намалени. На косата се придава красив естествен блясък. Пърхотът и свързаният с него сърбеж значително намаляват.
ЛориниÄурета
Намерена като основна съставка в кокосовото масло и естествено в човешкото мляко, лауриновата киселина е мастна киселина, която има дезинфектантни и антимикробни свойства. Той предотвратява изтичането на влага от кожата и по този начин спомага за подобряване на мекотата и еластичността.
Протеин от оризови трици
Протеините от оризови трици се получават при преработката на оризови трици със специфични ензими. Те са естествени растителни протеини, които имат отлични антиоксидантни свойства и съдържат незаменими мастни киселини и аминокиселини. Екстрактът от оризови трици също съдържа липоева киселина, витамин В5, (ниацин) и фитинова киселина, които спомагат за подобряване на притока на кръв към кожните клетки, намаляване на бръчките, тъмните кръгове и подпухналостта и помагат за укрепване, възстановяване и възстановяване на кожната тъкан.
Други козметични ползи от оризовите протеини включват:
- Подхранва и подмладява кожата
- Стимулира производството на колаген
- Уплътнява кожата и порите
- Поддържа еластичността на кожата
- Насърчава регенерацията на клетките
- Намалява хиперпигментацията
Традиция - ориз
Една от най-старите култури, опитомен ориз, идва от тропическа и субтропична Южна Азия и Югоизточна Африка. Оризът е богат на аминокиселини, витамин Е, ферулова киселина, алантоин и нишесте - вещества, които са особено важни за здравето на тялото и кожата. Суровините, получени от ориз (оризово мляко и оризови протеини) са ценни козметични съставки. Като се има предвид културната стойност на безупречната кожа и младост, традиционните азиатски козметични продукти се фокусират върху лечението на застаряваща и увредена от слънцето кожа с оризови трици. Традиционно азиатските жени търкат оризови трици по лицата си, за да поддържат кожата си гладка. Екстрактът от оризови трици регулира производството на меланин и се използва в източните култури за изсветляване на тена.
Соеви протеини
Хидролизираният соев протеин се получава чрез ензимната хидролиза на соевото брашно. Увеличава способността на кожата да задържа влага и изглажда неравностите и бръчките. Локалната соя подобрява хиперпигментацията, стимулира синтеза на колаген и инициира процеса на кожата за възстановяване на еластина. Локалното приложение на соеви екстракти е ефективно и за защита на кожата от фотостареене, предизвикано от UV лъчение, оксидативен стрес и освобождаване на възпалителни медиатори в кожата. Препоръчват се соеви протеини, известни като инхибитори на серин протеаза, които помагат за регулирането на пигментацията на кожата. Сериновите протеази са един от факторите, които играят роля в тъмните кръгове.
Традиция - соя
Соята и соевите продукти като тофу, които се срещат в много азиатски диети от векове, са пълни с редица фитонутриенти, които имат полезни антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Подобно на ориза, соята има гъвкавост, която надхвърля използването й като хранителна съставка.
Соята е прекрасен източник на изофлавони. Ролята на изофлавоните е широко оценена и в момента е обект на интензивни изследвания. Изглежда, че изофлавоните предпазват кожата от свързано с хормоните стареене. С напредването на възрастта нивата на хормоните падат и кожата ни, най-големият орган, показва ефектите. Когато естествените нива на естроген в организма спаднат, изофлавоните могат да компенсират ефектите. Хидролизираният соев протеин придава на грижата за кожата младежки вид.
Комбинирани соеви и оризови пептиди:
Срещу тъмните кръгове и подпухналостта на очите
Докато соята и оризовите трици отделно показват впечатляващи ефекти срещу хиперпигментация, предизвикано от свободните радикали възпаление и увреждане от ултравиолетовите лъчи, уникалната комбинация от двете е още по-ефективна в борбата с кръговете и подпухналостта в деликатната област на очите. Комплексът против стареене от хидролизирани пептиди от соя и оризови трици показа обещаващи резултати за подобряване на микроциркулацията, която контролира оксигенацията
увеличен в деликатната тъкан около очите. Той не само видимо намалява тъмните кръгове и подпухналостта около очите, но и намалява вредното въздействие на възпалението. Учените са открили, че ин витро лечението с този пептиден комплекс стимулира пролиферацията на големи кожни клетки, което също обяснява ползите от укрепването на колагена.
Протеини от водорасли
Водораслите са богати на витамини и минерали. Те хидратират, стягат и детоксикират кожата. Водораслите протеини снабдяват клетките на кожата с енергия и ги предпазват от изсушаване. Витамините и бета-каротинът от водорасли укрепват кожните клетки, забавят процесите на стареене и предпазват от вредните влияния на околната среда. Екстрактът от водорасли, избран от DAMANSARA, съдържа ултра чист екстракт от микроводорасли Nannochloropsis Oculata, комбиниран с пулулан, филмообразуваща естествена захар (глюкан) от гъбата A. pullulans Доказано е, че екстрактът от Nannochloropsis Oculata стяга кожата в краткосрочен и дългосрочен план. Редовното използване прави кожата да изглежда по-стегната, по-жизнена и регенерирана. Пулулан също може да съхранява влага и да предотвратява загубата на вода. Клиничните проучвания показват, че значително намалява появата на тъмни кръгове и подпухналост около очите. Редовното използване на този екстракт оставя кожата да изглежда гладка, подмладена и регенерирана. Няколко проучвания показват, че екстрактът от Nannochloropsis Oculata има много добър незабавен и забележим стягащ ефект върху кожата и в същото време предпазва и стимулира колагеновите влакна в съединителната тъкан на кожата.
Традиция - водорасли.
Водораслите са истински оцелели. През хилядолетията те се адаптират идеално към взискателните и понякога екстремни местообитания. Жизненоважни вещества и микроелементи идват директно от водата във вашите клетки. Водораслите имат много местообитания: в тъмните дълбини на океаните, където преобладават ниските температури и високото налягане, но също така и на морската повърхност и в приливите и отливите. Водораслите в приливната зона се противопоставят на силната слънчева светлина, топлина и студ и трябва да се справят както с високи, така и с много ниски концентрации на сол във водата.
Тези специалисти овладяват понякога екстремните си условия на живот благодарение на механизми и комбинации от вещества, които природата е усъвършенствала в хода на еволюцията, като специални метаболитни процеси, аминокиселини, микроелементи, витамини, полифеноли и антиоксиданти.
През цялата история екстрактите от водорасли са изследвани отново и отново за ефекта им при лечение на различни кожни заболявания.
Екстракт от диня
Силно пречистен екстракт от диня предпазва кожните клетки (кератиноцити и фибробласти) от ежедневен стрес от UV светлина и свободни радикали, намалява разграждането на ДНК в човешките кожни клетки и намалява зачервяването на кожата (еритема) след UV лъчение. Екстрактът от диня е богат на витамин С и аминокиселини. Той помага да се предпази кожата от ежедневните фактори на околната среда и подмладява външния вид на кожата. Динята съдържа също значителни количества цитрулин (аминокиселина), ликопен (каротеноид) и различни фенолни съединения. Потвърдено е, че цитрулинът е мощен чистач на свободни радикали и антиоксидант. Освен това подобрява кръвообращението и действа като естествен ексфолиант. Ликопенът подобрява и антиоксидантните свойства на дините. Като каротеноид, той предотвратява образуването на свободни радикали и намалява техните реакции, като по този начин минимизира окислителните щети. Витамин С е хранително вещество, което е от съществено значение за синтеза на колаген. Колагенът поддържа кожата еластична и укрепва косата. Витамин А в динята е друго важно хранително вещество, което допринася за здравето на кожата. Помага за възстановяване и създаване на нови кожни клетки.
Палмитоил трипептид-5
Витамин Е и хиалуронова киселина
Витамин Е.
Витамин Е е мощен антиоксидант. Той има противовъзпалителни свойства и помага да се предотврати фотохимичното увреждане на клетъчната мембрана в кожните тъкани.
Хиалуронова киселина
Хиалуроновата киселина е естествена молекула на захар в човешкото тяло, която регулира обновяването на клетките и поддържа съединителната тъкан, както и влагата и еластичността на кожата. Хиалуроновата киселина привлича влагата към кожата и свързва колагеновите фибрили в съединителната тъкан. Повече от всяко друго естествено вещество, хиалуроновата киселина е способна да абсорбира вода до хиляда пъти собственото си тегло. Тези два ефекта спомагат за увеличаване на производството на колаген за подобряване на еластичността на кожата и осигуряват незабавно издигане на кожата с изглаждане и омекотяване на фините линии и бръчки.