Растителни восъци

Истински растителни восъци?
Те са смес от въглеводороди и мастни естери (естер на мастен алкохол и мастна киселина). Тези растителни восъци се получават от листа, кори и плодове на различни растения или се отделят от растителни масла. Този процес включва физическо разделяне и не се включва химическа реакция.
След разделяне растителните восъци обикновено се пречистват, дезодорират (това все още са физически процедури без химическа реакция)
Тъй като тези съставки са получени или извлечени от растително или растително масло, те са истински восъци. Името им INCI (Международна номенклатура на козметичните съставки) не оставя съмнение за това. Cera или восък е част от името на INCI - примери включват Oryza Sativa Cera и Oryza Sativa Bran Wax, които са имената на INCI за восък от оризови трици.
. Но първо е важно да разберете какво не е истински восък.
Псевдо-восъци: хидрогенирани масла
Хидрогенираните масла понякога се продават и като растителни восъци. Тези съставки обаче изобщо не са восъци. Можете също така да видите, че те не съдържат думите "cera" или "восък" в името си INCI.
Примерите включват:
- Конопен восък INCI: Хидрогенирано масло от конопено семе
- Соев восък (или соев восък) INCI: Хидрогенирано соево масло
- Рицинов восък INCI: Хидрогенирано рициново масло
- Маслинов восък INCI: Хидрогениран зехтин
- Рапичен восък INCI: Хидрогенирано рапично масло
- INCI авокадо восък: Хидрогенирано масло от авокадо
- INCI растителен восък: Хидрогенирано растително масло