Предпазители SA SB SC SD SF преглед в T5
Дентмени
Топ член
Ето преглед на предпазителите SA + SB + SC + SD + SF в T5.2

Всички описания също така съдържат преглед на отделните кутии с предпазители.
Моля, обърнете внимание, че под седалката на водача в T5.2 е добавена нова кутия с предпазители.
Прикачени файлове
каравела
Топ член
AW: Предпазители SA + SB + SC + SD + SF преглед в T5.2
Имам две 12V контакти в купето на MV-Startline-5.2.
Един отдясно на С-колоната и един в багажника отдясно на вентилационния блок.
При мен са заети предпазителите SF22 (C-колона) и SF24 (багажник).
И двата гнезда работят на постоянен плюс.
Бих искал да свържа отново контактите в багажника (SF24) към запалване плюс.
За целта бих искал да поставя кабел от превключвателя на светлината (запалване плюс) към изхода на SF 24 (допълнително разтопен).
Според вашето описание има и други потребители на вентилатора на купето на SF24. Вентилаторът работи така или иначе само при включено запалване.
Може ли това да е проблем? Или трябва да работи?
Webster_Blue
Топ член
Според вашето описание има и други потребители на вентилатора на купето на SF24. Вентилаторът работи така или иначе само при включено запалване.
Може ли това да е проблем? Или трябва да работи?
допълнителни потребители чрез SF24 в зависимост от оборудването на превозното средство.
„Стандартно“ първоначално ще бъде гнездото, а след това 10А, ако има покривни вентилатори 15А.
За да приложа превключващ контакт директно чрез превключвателя на светлината, не бих го направил. Ако тогава използвайте реле за захранване, което "замества" предпазителя
каравела
Топ член
Според моите, клемите за запалване плюс на превключвателя на светлината са разтопени с 25A и свързани с 2x2.5mm², така че нищо не може да се случи.
Но вече съм мислил да сложа реле между тях.
Нямам вентилатор на покрива.
Независимо от това, SF24 е слято за мен с 15A, точно както SF22 (за гнездата на С-колоната от страната на пътника).
15А не е нормалната защита на предпазителите за контактите?
ulli. bully
Топ член
При надстройка на допълнителния нагревател до парно нагревател, вече бях попитал къде всъщност се намира предпазителят за вентилатора на предния нагревател?
В предварително отпечатания план има № 37 (максимален предпазител = 40 A) "Двигател за управление на вентилатора, Bitron, предна V 305" на SF (в кутията на седалката). Не със стартовата ми линия, няма нищо общо с 2-ри бат, имам и това. Може да е там, ако колата има Climatronic?
За мен предпазителят с обозначението SC 56 е разположен под слотовете за предпазители SB/SC директно върху тунела, скрит зад капака на колоната на превключвателя, върху (допълнително) държач на релето. Не съм чувал такъв предпазител да се е счупил, но половината от ламперията на AB трябва да се премахне?
За илюстрация: 2-рата снимка показва отстранен носач на реле
1-ва картина опората е покрита с изолационен материал