Знаете, че ... 20 любопитни неща за мечките

Точно така, мечките изглеждат доста сладко на снимки, но ако се срещнем лице в лице с такава, не знам дали наистина бихме искали да го погалим. По-скоро мисля, че бихме избягали с това, което наричате мечка!

Но нека не се връщаме назад и да разберем някои интересни неща за пухкавите животни! Може да ни изглеждат по-скъпи, отколкото си мислим:

Има девет вида мечки, които живеят най-много в горите на Европа, Азия и Америка (с изключение на полярната мечка): кафявата мечка, американската черна мечка, тибетската мечка, очната черна мечка, слънчевата мечка, мързеливата мечка, пещерната мечка, мечката панда и бяла мечка;

В дивата природа мечките живеят около 30 години. В плен най-дълго живеещата мечка дори е живяла 47.

Коала мечки не са свързани с мечки. Те са торбести бозайници.

Най-близките (живи) роднини на мечката са пинипедите; това са група полуводни бозайници, която включва тюлени, моржове, морски лъвове и кожи;

Тъй като те могат да пътуват на малки разстояния и само на задните си крака, някои все още наричат ​​мечки: зверове, които ходят като хората.

мечките

Черните мечки не винаги са черни. Техните нюанси могат да варират от черно до червеникавокафяво, светлокафяво и дори бяло.

За разлика от други бозайници, мечките могат да виждат на цвят.

Кафявата мечка е най-големият и най-устойчив вид мечка; тя може да тежи до 1000 кг и може да живее около 30 години в дивата природа и 50 години в плен.

Всички мечета се раждат много малки (200-700g), са слепи, нямат коса, липсват зъби и изглеждат като малки плъхове; хранейки се с много подхранващото мляко на мечката, те растат много бързо и при първия изход от бърлогата вече изглеждат много добре като някои мечета.

Гризли мечките могат да се хранят и 40 пъти на ден (100 000 калории)

Полярната мечка затваря ноздрите си, когато плува.

Стомахът на бяла мечка може да издържи до 68 кг. месест.

Слънчевата мечка е най-малката от семейство Ursidae; той тежи 80 кг и живее в Южна и Югоизточна Азия; но има най-дългия език: 24 cm .

знаете

Мечките погрешно се класифицират като хищници; всъщност от всички месоядни бозайници мечката е най-малко месоядната, като цяло се храни с растителни вещества. Това е по-скоро всеядно (и опортюнистично) животно, защото яде каквото намери (по-лесно).

Полярната мечка може да плува без спиране до 160 километра.

Мечките виждат почти толкова добре, колкото хората и чуват дори по-добре от хората. А миризмата им е 100 пъти по-развита. Те могат да засекат миризма на разстояние 32 км и могат да усетят мъртво уплътнение, дори ако е на метър под леда.

През 2004 г. черна мечка е намерена в безсъзнание в парк във Вашингтон. Беше счупил охладител на турист и беше взел оттам няколко кутии бира, които отвори с нокти и изпи. Той е открит в безсъзнание, като установява, че въпреки че е откраднал няколко вида бира, той е избрал да пие само един асортимент.

По време на зимен сън мечката не се изхожда; по някакъв начин тялото на мечката успява да „рециклира“ изпражненията в протеини, процес, който все още не е дешифриран от учените;

Районът, в който може да живее в бяла мечка, е най-големият от всички мечки; може да ловува и да живее в район, който може да достигне до 90 000 квадратни километра;

Ловците от каменната ера почитали и ловували мечки едновременно; за да покажат своето уважение, те танцуваха, пееха и се молеха мечката да им прости, че го убиха