Златният орел описание, място на живот, храна, размножаване на орли

Физическо описание
Златният орел е голям дневен хищник от семейство accipitridae. Той е тъмнокафяв на цвят със светлокафяво до златисто жълто оперение в горната част на главата и на тила. Ето защо го наричат още "златният орел".
Той има тъмнокафяви очи и осем пъти по-зряло зрение от хората. Клюнът му е закачен и е с размери между 4 и 6,5 cm. Върхът на сметката е черен. Краката му са жълти и покрити с пера до пръстите. На върха на пръстите му щифтовете са изключително мощни и авилонът, задната оранжерия, която използва, за да пробие плячката си, е с размери между 6 и 7 cm.
Златният орел има широки крила. Той е с размери между 66 cm и 1 m, а размахът на крилата му (т.е. ширината му, когато крилата му са разперени) е между 1m80 и 2m35. Тежи между 2,5 кг и 6,35 кг. Женската е винаги по-голяма от мъжката, а отглежданите в плен орли могат да бъдат по-тежки и по-големи. Витае с сплескани V-образни крила и обикновено лети със скорост 45-50 км/ч. Той може да достигне до 130 км/ч и дори да достигне 320 км/ч при гмуркане.
Мястото му на живот
Златният орел живее в Европа, Северна Африка, Северна Америка и Азия. Живее в планински райони със скалисти плата. Във Франция се среща главно в Алпите, Пиренеите и на Корсика.
Неговата диета
Златният орел е месояден и се храни със зайци, мармоти, катерици и птици, както и с големи бозайници като лисици, котки, кози, млади козири и млади елени. Ако плячката е оскъдна, тогава тя яде мърша и влечуги. Той може да носи до 3,5 кг храна, докато лети.