Всичко за маслото от невен

от екипа на Slow Cosmetics .

всичко

Известен с ефективно успокояване на кожата, мазен мацерат от невен е много полезен за цялото семейство .

Какво представлява маслото от невен ?

Маслото от невен е сред най-ефективните за успокояване на зачервяване, дразнене и малки изгаряния или сърбеж. Резултатът е от мацерацията на цветя Calendula Officinalis (невен) в неутрално масло. Много е препоръчително за малки деца.

Календула мазен мацерат мини-идентичност лист

Производство: мацерация на цветя от невен (Calendula officinalis) в стабилно масло (слънчогледово, маслиново, сусамово, зависи от марката), след това филтриране. За малко повече от месец, красивите оранжеви цветя на невен са освободили витамини и фитостероли в маслото, което прави това масло защитно, успокояващо и противовъзпалително.

Чувствителност към окисляване: относително чувствително към окисляване, това масло трябва да се консумира в по отношение на срока на годност посочени на опаковката или в рамките на 6 месеца, ако е домашно приготвено. Ще видим в друга статия рецептата за домашен мацерат.

Профил: мазна течност с оранжево жълт цвят. Много дискретна и неутрална миризма. Гладко и относително добре проникващо докосване.

Употреба: изключително козметични.

Състав: (зависи от базовото масло на мацерацията) повече от 50% от полиненаситени (линолова) омега 6. есенциални мастни киселини. киселини). Този мацерат съдържа естери на фарадиол, които правят маслото противовъзпалително и противоотечно. Има и много каротеноиди, които придават оранжев цвят на маслото и са добри антиоксиданти, точно както флавоноидите също присъстват.