Сорбитол RAU Cosmetics грижа за кожата

INCI: сорбитол, D-глюцитол, сорбитол, Е 420, ликазин, сорбитол, захарен алкохол, сорбитол (растителен произход)

cosmetics

Първоначално сорбитолът се извлича от планинска пепел, която съдържа до 12 процента сорбитол. Но се среща и в много други плодове и видове плодове като круши, сливи, ябълки, кайсии, праскови, стафиди и всички сушени плодове. Сорбитолът е растителен захарен алкохол, произведен от плодове с овлажняващи свойства.

На кожата сорбитолът също така е в състояние да задържа молекули вода на повърхността на кожата. По този начин се улеснява функцията на естествените овлажняващи фактори. Овлажняващите фактори са вещества, които се намират в горния слой на кожата и свързват водата със себе си. В резултат те играят решаваща роля в регулирането на съдържанието на влага (хидратация) и поддържат кожата в добро състояние. Сорбитолът се понася изключително добре и не залепва.

Сорбитолът е одобрен за сертифицирана натурална козметика.

INCI: сорбитол, D-глюцитол, сорбитол, Е 420, ликазин, сорбитол, захарен алкохол, сорбитол (растителен произход)

Първоначално сорбитолът се извлича от планинска пепел, която съдържа до 12 процента сорбитол. Но се среща и в много други плодове и видове плодове като круши, сливи, ябълки, кайсии, праскови, стафиди и всички сушени плодове. Сорбитолът е растителен захарен алкохол, произведен от плодове с овлажняващи свойства.

На кожата сорбитолът също така е в състояние да задържа молекули вода на повърхността на кожата. По този начин се улеснява функцията на естествените овлажняващи фактори. Овлажняващите фактори са вещества, които се намират в горния слой на кожата и свързват водата със себе си. В резултат те играят решаваща роля в регулирането на съдържанието на влага (хидратация) и поддържат кожата в добро състояние. Сорбитолът се понася изключително добре и не залепва.

Сорбитолът е одобрен за сертифицирана натурална козметика.