Синя глина Предимства и използване в космическото пространство; естествен и здрав кърлеж

глина

Нашата синя глина е преди всичко супер фина глина, смес от Montmorillonite и Illite глина, особено богата на минерални соли. Той има свойства, подобни на зелената глина от типа Illite Montmorillonite, абсорбиращ и адсорбиращ по желание. Синята глина е идеална както за козметични грижи, така и за терапевтични грижи. Независимо дали става въпрос за кожата или косата, синята глина помага за детоксикация, прочистване и ободряване. Също така е много популярен в гримовете или козметичните продукти, благодарение на своето оцветяващо свойство, той ще даде синкаво зелен цвят на формулировките. Име на INCI: Montmorillonite, Illite. Произход: Франция.

Методи за използване на глини

В козметичните грижи
  • Маска за кожата или косата;
  • Ексфолиращо лечение;
  • Кална баня.
В терапевтичните грижи
  • Лапа;
  • Глинена вода;
  • Глинена вода.

За мазна и склонна към акне кожа

Montmorillonite Illite синя глина има абсорбент и адсорбент полезен за регулиране на количеството себум, отделяно от кожата, благодарение на специфичния си състав. Неговите свойства ще го превърнат в отлична глина за почистване на кожата чрез елиминиране на примеси, мъртва кожа и бактерии. Освен това позволявауспокояват възпалението и зачервяването видими при акне.

Използвайте като маска: направете хомогенна глинена паста (вода + глина), която да разпределяте на тънък слой върху кожата седмично. Оставете да действа от 5 до 10 минути, след което изплакнете.

Етерични и допълващи растителни масла: за по-голяма ефективност е възможно да добавите няколко капки растително масло от жожоба и 2-3 капки етерично масло от чаено дърво или фина лавандула към пастата от синя глина.

В случай на бръчки, скучен тен

Монтморилонит Илитната синя глина е известна със своите регенериращи свойства на кожата и изцеление точно като илитова зелена глина. Следователно може да се използва като седмична маска за подобряване на външния вид на кожата и върнете добрия външен вид и блясък на тена.