Салицилова киселина - Doctissimo

Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

doctissimo

За фейслифт заложете на салицилова киселина! В козметиката той наистина се използва за действието си върху мъртвите клетки и обновяването на клетките. Това е водещата активна съставка в грижата за мазна и/или склонна към акне кожа и скалпи от пърхот.

Име на INCI: Салицилова киселина

Салициловата киселина е една от най-често срещаните съставки в козметиката. Това е органичен елемент, безцветен кристал, намиращ се в няколко растения като върбова кора, от която носи името си. В грижата за кожата тя може да бъде от естествен или синтетичен произход.

Салициловата киселина е похвалена за нейното кератолитично действие, тоест способността й да елиминира повърхностните слоеве на епидермиса. Значителен актив за комбинация до мазна и склонна към несъвършенства. Отървава ги от всичко, което застоява и изплува и притъпява епидермиса.

Забележка: салициловата киселина се използва и в медицината заради нейните аналгетични и противовъзпалителни свойства. Той е по-специално основната активна съставка на аспирина.

Какви са свойствата на салициловата киселина ?

Салициловата киселина се използва в козметиката заради нейните кератолитични, ексфолиращи, стягащи, регенериращи, антисептични, противовъзпалителни свойства. Той също така играе успокояваща роля за чувствителната кожа, успокоява възпалението на склонна към акне кожа. Той също така действа като консервант (борба срещу разпространението на бактерии), балсам за коса, против пърхот, маскиращ агент. Използва се както при формулирането на грижа за кожата (против акне, брадавици), така и за косата (пърхот).

Какви са неговите функции ?

Салициловата киселина е тежка, активна в лечението на кожата с несъвършенства. Използва се главно заради кератолитичното си действие. Той действа върху качеството на кожата, като разхлабва и елиминира мъртвите клетки, които се натрупват върху роговия слой. Той освобождава кожата от черни точки, комедони. Редовното използване насърчава обновяването на кожата, регулира бактериалната флора. И не се притеснявайте, салициловата киселина не е сурова съставка. Той наистина притежава противовъзпалителни и анти-дразнещи свойства, които му позволяват да се понася добре от всички типове кожа. Също така може да успокои болезнените пъпки и да успокои чувствителната кожа. И накрая, в продуктите за коса, салициловата киселина улеснява стилизирането, оставя косата мека и блестяща.