Ретинол - Доктисимо
Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Ретинолът, другото име на витамин А, се счита за една от най-добрите активни съставки против стареене на пазара. Това обаче изисква обичайни предпазни мерки, за да се понася добре от кожата.
Име на INCI: Ретинол
Ретинолът е съюзник на красивата кожа: бръчки, блясък, пигментни петна, твърдост, акне, коригира много проблеми. Съставката от естествен произход (намира се в животинското царство, особено в маслата и рибения черен дроб) или синтетична е част от семейството на ретиноидите. Това е активната форма на витамин А.
Много мощна, активната съставка беше отделена за известно време, защото се смяташе за твърде агресивна за кожата. Днес се връща в по-меки формули, които по-добре се понасят от кожата. И оттогава козметиците и дерматолозите вече не могат без този витамин с множество функции, който се доказва бързо, само след 3 до 4 седмици употреба.
Какви са свойствата на ретинола ?
Според Cosing, козметичната база на Европейската комисия, ретинолът е средство за грижа за кожата. Неговите свойства са да запази доброто качество на кожата. Смята се за една от най-мощните активни съставки против стареене и отдавна се предписва за борба с акнето.
Какви са неговите функции ?
Ретинолът действа както на повърхността, така и в дълбочина. Подобно на плодовите киселини (AHA), витамин А и С, той има по-голяма сила на действие от другите козметични активни съставки. Той е основен актив в борбата с бръчките и загубата на твърдост. На първо място, той активира обновяването на клетките, както никой друг (до шест пъти по-голяма от нормалната скорост). Той стимулира производството на колаген, еластин, хиалуронова киселина, молекули, които образуват поддържащата тъкан на кожата и са от съществено значение за нейната еластичност, еластичност и стегнатост. Помагайки да поддържа дебелината на дермата, ретинолът допринася за младостта на кожата. Това е мощен признат антиейдж актив.