Растителното масло от гроздови семки е полезно и използвано в естествената козметика и храненето

Естествено богати на антиоксидантни съединения (полифеноли, процианидин и танини), гроздови семки осигуряват едно от най-добрите хранителни и анти-стареещи растителни масла както за кожата, така и за косата. Също почистващо средство за мазна или комбинирана кожа, растителното масло от гроздови семки ще им върне цялата младост и яснота. Латинско наименование: Vitis vinifera L. Използвана част: семена

гроздови

Основни свойства

ATантиоксидант: естествено богато на полифеноли, това растително масло има много добро действие против свободните радикали. Той улавя свободните радикали и по този начин участва в борбата срещу клетъчното стареене.

Скраб: много подходящо за мазна и комбинирана кожа, защото е "сухо" масло, което прониква добре в епидермиса, това растително масло пречиства и отпушва порите. Освен това регулира себума.

Регенератор на кожата: богато на линолова киселина, това растително масло насърчава обновяването на кожата.

и това вторично свойство.

Протектор на сърдечно-съдовата система

Характеристики и състав

Козметични характеристики
  • Тип кожа: всички типове кожа, но специално споменаване за мазна до комбинирана и зряла кожа
  • Тип коса: суха, фина или повредена коса
Органолептични характеристики
  • Външен вид: течен и гладък до 6 ° C, пастообразен при по-ниска температура
  • Цвят: светложълт до зелен
  • Мирис: неутрален
  • Докосване: сухо
  • Вкус: характерен, лек
Характеристики на формулировката
  • Неомилими: полифеноли, витамин Е, лецитин
  • Индекс на комедогенност: 1 (= нисък комедогенен)
  • Среден индекс на осапуняване: 188
  • Окислителна стабилност: чувствителна
  • Стабилност при висока температура: добра
  • Име на INCI: масло от семена на Vitis Vinifera
Състав на мастни киселини
  • бехенова киселина (AGS): 0 до 0,5%
  • лигноцеронова киселина (AGS): 0 до 0,5%
  • линолова киселина (PUFA омега 6): 58 до 78%
  • линоленова киселина (омега 3 PUFA): 0 до 1%
  • миристинова киселина (AGS): 0 до 0,3%
  • олеинова киселина (омега 9 MUFA): 12 до 28%
  • палмитинова киселина (AGS): 5 до 11%
  • палмитолеинова киселина (MUFA): 0 до 1,5%
  • стеаринова киселина (AGS): 2 до 7%
  • арахидова киселина (AGS): 0 до 1%
Физически характеристики
  • Плътност при 20 ° C: 0.910 до 0.930
  • Индекс на пречупване при 20 ° C: 1,467 до 1,482
  • Пероксиден индекс:
Ботанически характеристики
  • Ботаническо семейство: Vitaceae
  • Произход: Испания
  • Използвана част: пипс
  • Производствен процес: първо студено пресоване
  • Латинско наименование: Vitis vinifera L.