Птица кукувица и нейните видове американски, ани и обичайни, начин на живот и намерени кукувици
Кукувицата, известна със своя „лош навик“ да оставя пилетата си да се оправят сами или да бъдат отглеждани в гнездата на други птици, е широко разпространена в цяла Евразия и Америка. Името на вида идва от звука, който издава възрастният мъж на тази птица. Тези пернати същества са разделени на подвидове, всеки от които има свои собствени характеристики. Как изглежда кукувицата, също ще зависи от това към кой вид принадлежи тази птица.
Видове кукувици
Кукувиците, принадлежащи към различни видове, се различават не само по местата си на пребиваване, но и по външен вид. Има 3 вида: обикновен, американски и ани.
Често срещано и неговите подвидове
Районът на тяхното разпространение е различен, например, Kanorus живее почти на цялата територия на Евразия, точно на север от Китай и Корея. Зимува в южните райони на Азия или лети до Африка по време на студено време.
Бакери живее в Индия, Тайланд, Китай, а през зимата лети до Югоизточна Азия.
Банги живее на Иберийския полуостров, в северните райони на Африка, на Болеарските острови. Лети до Южна Африка през зимата.
Американска група
Обитава Северна и Южна Америка, също разделени на подвидове. Има птици от този подвид с черни и жълти човки, перлено оперение на гърдите. Има и американската мангрова кукувица, птица с кестенови пера по корема и доминиканската пая (така аборигените наричат тази птица на острова).
Има още 3 подвида на такива птици: пернати от този клас от Галапагоските острови, американската ландшафтна кукувица, видове кукувици, които се хранят с гущери. Те се различават от европейските и азиатските колеги не само по оперението или храненето.
Американската кукувица практически не снася яйцата си върху други птици (много рядко някои индивиди с черен или жълт клюн правят това), но самата тя изгражда гнезда, излюпва пилета. Тя е добра майка за пилетата си, докато не напуснат гнездото. През зимата птиците от този подвид с жълти и черни клюнове летят към Централна и Южна Америка.
Ани (гладко сметки)
Разпространен в южноамериканския континент на изток от Андите и в Антилите. Понякога лети в южните щати на САЩ. Храни се с различни насекоми, малки гущери, унищожава паразити, които живеят от говеда. Не понася свистящи звуци, не се страхува от човек.