Определение Херинга Чайка - Larus argentatus Futura Planet

определение

Чайка от херинга (Понтоппидан 1763) - Larus argentatus

  • Ред: Charadriiformes
  • Семейство: Laridae
  • Жанр: Ларус
  • Размер: 0,55 до 0,65 метра (размах на крилата 1,30 до 1,60 метра)
  • Тегло: 750 до 1250 грама
  • Дълговечност: 30 до 32 години
Състояние на запазване на IUCN: LC Най-малкото притеснение

Описание на херинга чайка

Местообитание на херинга чайка

Видът е основната същност на класификациите, която обединява живите същества с набор от морфологични, анатомични характеристики. "data-url ="/planete/definitions/zoologie-espece-2261/"data-more =" Read more "> вид Larus argentatus sensu stricto, е птица, която се среща главно на западния бряг на Европа. заселили се от европейската част на Русия до Португалия, както и до Исландия. Някои скандинавски популации извършват реални миграции към юг, докато тези, които живеят в умерени зони, пребивават целогодишно ... Птиците гнездят край морето на блатата и тревистите скали и прекарайте зимата повече в структурите на земното кълбо. "Data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6 /images/midioriginal/8/4/f/84ff7edce5_123534_terre-apollo8.jpg "данни -url = "/ planete/definitions/structure-terre-terre-4725 /" data-more = "Read more"> земи в близост до водоеми: устия, езера, реки. Чайката херинга е разделена на два подвида, които се различават по морфология и местообитание:

  • Larus argentatus argenteus (Pontoppidan 1763), открит в Западна Европа и Исландия;
  • Larus argentatus argentatus (Brehm 1822), който се размножава в Скандинавия и на Балтийското крайбрежие.

Поведение на херинга чайка

Чайката херинга е птица Различните нива на общност
Обществеността е най-ниското ниво на социалност на животните. Тези нива са определени от Едуард О. Уилсън през. "data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6/images/midioriginal/2/f/9/2f9aa271d9_50038016_blattes-zoomy-photography-flickr-cc-by-nc-20.jpg "data- url = "/ planete/definitions/zoologie-gregarisme-11460 /" data-more = "Lire la suite"> общителен и общителен, който може да се смесва с други видове. Периодът на гнездене и търсенето на храна поражда обширен макар и да се счита морска птица, тя е лош плувец. Когато кацне на вода, тя само плува в нея. От друга страна се движи с лекота по суша, и особено във въздуха, където често се вижда, че надвисва над брега или морето. Това е шумна птица, която почти не спира да произнася обаждания, чийто обхват изглежда неизчерпаем. Когато се произнесе, се казва, че "той плаче или се смее. Птицата е общителна, но може да" получи клюн "с колега, за да покори жена или да защитава своята територия.

Размножаване на херинга чайка

След дълъг период, предназначен за формиране на двойки и присвояване на териториите, започва периодът на размножаване. Това продължава от април до юли и снасянето обикновено включва три яйца, които се инкубират от двамата родители за около тридесет дни. Инкубаторът обръща яйцата с помощта на краката, за да осигури постоянна средна температура. Когато пилетата се излюпят, те се предпазват от перата на родителите си, докато не станат термично независими.