Описание на миеща мечка, място на живот, размножаване на миещи мечки

Физическо описание
Енотът е бозайник с бяла и сива козина с размери между 40 и 65 см, без опашка. Опашката му, дълга от 20 до 28 см, е райета с бяло и черно.
Той има четири крака: два задни крака от 11 см и два предни крака от 6 см, всеки с по пет пръста с нокти.
Лицето му има черни очи и големи черни петна около очите с формата на маска. Муцуната му е заострена, а ушите - къси.
Енотът има 40 зъба с дълги кучешки зъби като всички месоядни животни.
Енотът тежи между 4 и 9 кг. Мъжките са по-големи и по-тежки от женските.
Когато се движи, миещият миг тръгва със сгънат гръб, глава надолу и изправена опашка. Той не е много бърз и не надвишава 25 км/ч. Но той може да се катери навсякъде благодарение на мощните си нокти и е добър плувец.
Мястото му на живот
Роден в Северна Америка, миещата мечка живее в южната част на Канада, почти всички САЩ, Мексико и Централна Америка. Представен е в Европа и се среща по-специално във Франция, Белгия, Холандия, Швейцария и Германия.
Енотът живее предимно в гори и полета, често в близост до водна точка. Среща се и в града, в паркове, канализации, тавани и комини, до които има достъп с мощните си нокти.
Миещите мечки се носят в кухи дървета, пънове, пещери, изоставени дупки и хамбари от мармот. Често сменя подслон.
През зимата миещата мечка не хибернира, а навлиза в период на бездействие. Той остава в ложата си и живее в състояние на ужас, само от време на време се събужда. Спира да се храни и оцелява благодарение на натрупаните през лятото запаси от мазнини.