Никога не сте виждали такива затлъстели китайски диви коне, така че те са били хванати на диета Аграрен,
В момента в света има около две хиляди коне на Пржевалски - азиатски или монголски диваци, известни още като тахи - живеещи в по-малко от гигантски панди. Основното местообитание на дивите коне в Китай е Юнгианският басейн на Синцзян, с общо 439 екземпляра, 91 пленници, 240 диви и 108 полупленници. Те се отглеждат в Центъра за развъждане и изследване на дивата природа в Синцзян от 1986 г., когато 24 коня на Пржевалски са внесени от Великобритания, Германия и САЩ.

Поради нарастването на азиатското диво население, живеещо в центъра, старите обори се оказват все по-тесни, ограничавайки движението на коне, така че животните затлъстяват и репродуктивната им способност също намалява. Задръстванията ги караха да падат все повече и повече, нараняванията им се увеличаваха, а инфекциите и паразитите също осигуриха добра среда за размножаване, посочи Ма Син-пинг, ръководител на изследователския център. Затова специалистите са започнали да обучават отглежданите там коне, за да отслабнат, да останат здрави и да се адаптират към живота на открито.