Нашите познания за архивите на разходомера T2 - форум 4x4

Предлагам да се опитаме да групираме под един пост всички наши технически познания за разходомерите на T2 2.7L TDI и 3L

нашите

Това интервю ще бъде направено от откъси от различни интервюта, копирани от публикации, които ми се струват значими и подходящи.

Предлагам да добавим по-долу коментарите, корекциите, допълненията, които ще ми позволят да актуализирам знанията си по въпроса.

Това може да се използва като основа, за да не се налага да повтаряте едни и същи неща няколко пъти.

В зависимост от приемането или не на тази публикация, можем да направим същото по други повтарящи се теми

Като план предлагам:

Глава 1: Симптоми, които характеризират неизправност на разходомера
Глава 2: Преглед на разходомера
- Където се намира
- Неговият състав
- Малко теория
Глава 3: Различните модели и референции, намерени на нашия T2
Глава 4: Грижа за сензора и как да му дадете нов живот
Глава 5: Поддържане на корпуса на разходомера

След това ще последват вашите коментари.

Да започваме
Глава 1: Симптоми на неизправност на разходомера.

Откъсът, който ми се струва много добре направен или Silos обяснява какво е открил.

Току-що се върнах от 10-дневен рейд на Балканите и срещнах някои проблеми на моя T2.

Модел: T2 2.7 TDI 2000 късо шаси 150 000 км без EGR

Симптоми: При двама души и натоварени по време на изкачвания вече нямам въртящ момент.: болен:
Режимът се срина и бях принуден непрекъснато да превключвам надолу на 1-во на покачване до 10%.
На равнината и на магистралата достигам 110 км/ч.: Да:
Извън пистата, веднага щом се изкачи, трябва да премина на късо и да използвам 1-ви или 2-ри къс.
Намерих го за много „бавен“ и си помислих, че е загубил цялата си мощ, въпреки своите 125 к.с.
Имах проблем с рестартирането му и скоростта само се повиши с трудност над 3000Tr.
Принуден да играе на съединителя постоянно.:(
Най-лошото беше да се започне от 1-ви на спирка при изкачване. Под 1500Tr под капака не е останало нищо.

Преди да тръгна бях карал 245 75 R16 Hankook RF10 (от който бях много много доволен: D сцепление, износване: никел. Не е пробиване. Току-що намерих страните малко изложени) и забелязах, че „те подуват "много мощност, но оттам вече не можеха да надвишават 110 км/ч.: дявол:

Опитах много неща:
- нов разходомер,
- нов въздушен филтър,
- нов дизелов филтър,
- почистване на малкия дизелов филтър на входа на помпата.

Но нищо не помогна.

Не фактът, че премина от 235 70 R16 до 245 75 R16, превърна моя T2 в теле ?

Той пише, че е сменил разходомера, ще видим по-късно, че за съжаление е инсталирал лош модел разходомер.

За съжаление, след няколко дни изследвания, проблемът продължава. Той пише:

Връщам се при вас, защото все още имам проблема си със загуба на мощност под товар и предложената от Nissan диагноза не ме устройва.

- T2 бавно и бавно ускорение, 90 км/ч на пълна 5-та предавка.

Смених разходомера на адаптивен, намерен в eb.
Смених малкия маркуч, който пристига до отвора за отпадъци (задвижващ механизъм за турбо управление), защото беше в лошо състояние (напукан).

Отидох до Nissan, за да заведа колата до ODB.
те ми смениха маркуча, за да монтирам по-къс.
Изчистиха кодовете за проблеми и аз се опитах отново.

- когато съм на 4-то или 5-то,
- Ускорявам напълно,
- въртящият момент достига тогава около 2800 Tr и 110-120 km/h
==> мощността пада и вече не надвишавам 90 км/ч, моят Т2 става бавен с много бавни ускорения.

За да разреша проблема, изключвам запалването и го включвам отново: RAS, стига да не надвишавам 110 km/h 2800 Tr

Кодът на неизправността, изведен от Nissan към ODB, е: ТУРБО НАЛЯГАНЕ.

Очевидно Nissan ми предлага като единственото решение: стандартна Turbo борса (очаква се 2000 до 3000 €: картон:).

Мисля, че е малко разтегнато от тяхна страна.

Те също така предложиха да се смени разходомера за оригинален модел (450 €:

:), но ми казва, че не е било задължително, защото сегашното не е дефектно на ODB.

Оставам скептичен по отношение на този проблем: повреда на турбото, докато в 1-ва и 2-ра, в кулите (> 3000), моят T2 реагира.
Възможно ли е повредата да се случи само при висока скорост, докато при ниска скорост всичко е наред ?
Как така кодът за неизправност е TURBO PRESSURE, когато на 2.7L няма сензор за налягане ?
Не би ли най-накрая този адаптиращ се разходомер не е подходящ, докато според ODB изглежда добре? ?

Силозът обяснява и подробно описва симптомите на HS разходомер. Той е истински случай на учебник. Всички симптоми на HS разходомер са подробно описани тук.

Продължи само 48 часа.: да да да:

Тази вечер, когато се прибрах, всичко беше наред, докато не реших, при 90 км/ч на 4 ленти, да ускоря, за да видя дали отново надвишавам 110 км/ч.

Натискам педала на газта докрай и моят Т2 започва болезнено да се ограничава при 105 км/ч и 2800 об/мин. Невъзможно е да се върви по-бързо.:Ô:

Тъй като симптомите отново присъстват: повече мощност преди 2600 Tr.
Принуден да дефилира съединителя и да влачи при стартиране.:(

Не е да се разбира нищо.: Roll:

На празен ход, спрян, когато натисна напълно газта, оборотите преминават от 800 об/мин до 3600 об/мин за 7 секунди, което е много.

Може ли педалът на газта да е причината? ?
(Разглобих го и го проверих този уикенд все пак.)

Следващата стъпка за потвърждаване на неизправността е провеждането на самопроверка, така че ECU да ни изпрати код за повреда. В неговия случай кодът на грешката не беше очевиден, тъй като разходомерът му не беше в неизправност, но вече не предаваше правилното измерване на ECU.

Това е, проблемът със загубата на мощност отново е тук. Да N:

Ясно определих проблема:
- при 100-110km/h 2600Tr,
- Натискам педала на газта докрай,
- двойката пристига, след което рухва няколко секунди по-късно, особено нагоре,
- скоростта вече не надвишава 2400Tr под товар и скоростта намалява (нагоре),
- Изключвам запалването и рестартирам двигателя: проблемът изчезва,
- Отбелязвам кода на ODB: 0905 Повишаване на налягането

По-добре беше, откакто смених маркуча на портата за отпадъци, но все още не е.

Утре почиствам стария разходомер с алкохол и го сглобявам отново, но се съмнявам, че идва от там, защото неизправността вече беше налице при този разходомер.:(

Тъй като не можах да намеря датчик за налягане на усилване на моя интеркулер, не знам къде да търся.

ECU предава съобщение, което на пръв поглед няма нищо общо с разходомера.

Силозите продължават с проверка на разходомера и получаваме краен резултат, разходомерът е причината за всички негови притеснения.

ПРОВЕРКА НА СТОЙНОСТТА НА ПОТОКА
Код: DTC P0100 МЕТЪР ЗА ПОТОКА НА ВЪЗДУХА страница EC-383 на ръководството за ек.

1) Визуална проверка: Той е чист, защото е нов.
Проверявам стария: никел.

Специална забележка: изпитването трябва да се извърши при работещ двигател, разходомер на място (важно, тъй като напрежението се увеличава с депресията, свързана с увеличаването на скоростта) и включения съединител. Трябва да използвате гол електрически проводник, затворен между 2-те гнезда на съединителя.: P