Хидрозоли, звезди на Slow Cosmetics

от екипа на Slow Cosmetics .

cosmetics

Хидрозолите имат гордо място в Slow Cosmetics. Но какво точно и как да ги използваме ?

Намираме хидрозоли в много продукти, получили бавното козметично споменаване, а също и в домашни препарати.

Използвани самостоятелно или в смеси, "чисти" или в по-сложни формулировки, те изгодно заместват водата, като същевременно ни предоставят своите предимства.

> По-често наричани „флорални води“, хидрозолите са ценни продукти за нашата кожа. Исторически разглеждани като „странични продукти“, получени в резултат на дестилация на етерични масла, хидрозолите въпреки това са основни елементи на Slow Cosmetics, което им отдава почит чрез тази статия.

Какво е хидрозол ?

Хидрозолът е растителен екстракт, най-често ароматен, получен от дестилация чрез парна дестилация. Това е методът, който се използва за получаване на етерични масла. Когато напуска неподвижното място, етеричното масло с различна плътност се отделя от хидрозола, плавайки на повърхността, както маслото с вода.

Нежен към кожата и съдържащи много малка част от етерично масло в следи, те са активни, но подходящи за всички типове кожа, дори и най-чувствителните. В зависимост от дестилираните растения те имат различни свойства: те са омекотители, антисептици, успокояващо, заздравяващо, осветяващо ...

Хидрозолите винаги имат същите функции като етерични масла че са били използвани за производство. Напротив, както беше написано по-горе, те са много по-меки и априори не съдържат никакви противопоказания. Така например, здравецът хидрозол е стягащ и дезинфекциращ, като етеричното масло от здравец, но по-слабо.

Внимавайте, някои продукти могат да се продават като "хидрозоли", когато всъщност са ароматни води, съдържащи алкохол и/или други съставки. Не се заблуждавайте и консумирайте само истински хидрозоли в чийто списък на INCI се споменава само латинското наименование на растението + „воден екстракт“ (например: воден екстракт от лавандула ангустифолия или воден екстракт от цветя на роза дамасцена).