Глицерин - Доктисимо
Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Глицеринът е невероятно ефективен овлажнител. Ако тя е била открадната от светлините на прожекторите от хиалуронова киселина и урея, все още я очаква светло бъдеще да се грижи за кожата и косата.
Име на INCI: Глицерин
Глицеринът е невероятно ефективен овлажнител. Ако тя е била открадната от светлините на прожекторите от хиалуронова киселина и урея, все още я очаква светло бъдеще да се грижи за кожата и косата.
Глицеринът, наричан още глицерол, е мастно вещество, естествено присъстващо в кожата, растителните масла и животинските мазнини. Благодарение на способността си да задържа теглото си във вода, той увеличава съдържанието на влага в кожата и помага в борбата срещу дехидратацията. Той се използва широко от десетилетия в козметиката заради своите овлажняващи и овлажняващи свойства. Освен това е много добър разтворител, в който много съставки се разтварят много по-добре, отколкото във вода или алкохол.
В козметиката тя може да бъде синтетична (от нефтохимични производни), от животински или растителен произход, получена чрез осапуняване на животински мазнини или растително масло.
Какви са свойствата на глицерина ?
Глицеринът се използва предимно в козметиката заради своята овлажняваща и овлажняваща сила. Но това е и денатуриращо средство, разтворител, балсам за коса, средство за защита на кожата и съставка, използвана за хигиена на устната кухина (намира се в някои пасти за зъби, за да замести сорбитола). Освен това е много добър омекотител, оклузивен агент.
Какви са неговите функции ?
Глицеринът има способността да привлича и задържа вода. Хигроскопичен, той абсорбира влагата, съдържаща се във въздуха, поддържайки добро ниво на хидратация и ограничавайки дехидратацията. Молекулата доста добре прониква в епидермиса, където ще задържа водата в тъканите. На повърхността, благодарение на оклузивното си действие, той образува защитна бариера, която ограничава загубата на вода. Следователно, главно заради своите овлажняващи и омекотяващи свойства (омекотява и сънлива кожата), глицеринът се използва при нашите лечения.