Форум World at War - Panzer IV срещу T-34

За да влезете | Регистрирам | Добре дошли във форума, скъпи посетителю, скъпи посетителю. - Намираме се на 03 февруари 2021, 11:23
- Индекс на форума‹ВОЕННИ МАТЕРИАЛИ‹ОРЪЖИЕ, ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И ПЪТНИ МАТЕРИАЛИ
- Променете размера на шрифта
- Маркирайте всички форуми като прочетени
- Печат на тема
Panzer IV срещу T-34
Panzer IV срещу T-34
Пощенски номер: 1 на Dog Red 22 май 2015 г., 11:14 ч
Наскоро участвах в тема в Курск (viewtopic.php? F = 18 & t = 635 & start = 20), бях много изненадан от следното твърдение (контекст на пролетта на 1943 г.):
„... дори се говореше (в очите на Гудериан) за премахване на тигрите и пантерите и само за изграждане на Pz IVs ausf J, последната версия. и честно казано. той беше прав. .
основен пример: над 1 месец време, 250 до 300 тигъра + пантери могат да бъдат произведени в най-добрите времена от 44. през същия период от време може да са построени 1100 до 1200 Pz IV ausf J! "
Това твърдение ме изненадва, последователните версии на Panzer IV (Ausf. F2 до H, тъй като цитираната версия J е крайна "дегенеративна" версия на края на войната и не ми се струва взета предвид през 1943 г. 44) Изглеждаше, че винаги „се надпреварвам“ да настигна Т-34.
Познавайки Pz.IV, но изобщо не T-34/76 или 85, исках да се консултирам с вашите мнения по този въпрос.
"Осъзнайте! Дадоха ми 18 патрона за война!"
Роджър У. 2-ри полк на пешеходците
Извикване на 10 май 1940 г.
Да се отдаде почит на него и на връстниците му, хвърлени в пещта непоследователно.
Администратор
Съобщения: 12885 Регистрация: 11 март 2014 г., 22:31 Регион: Ено Страна: Белгия
Вижте блога на Dog Red: Натисни тук
Re: Panzer IV срещу T-34
Пощенски номер: 2 на elgor 22 май 2015 г., 11:53 ч
Вижте блога на elgor: Натисни тук
Пощенски номер: 3 на Dog Red 22 май 2015 г., 12:03
С други думи. насищат Т-34 с голям брой Pz.IV, чието производство, поддръжка и бойни качества са добре овладени (малко като Шерман срещу Пантерата).
Но от 1942 до 1945 г. 3 въпроса ме измъчват за този стратегически вариант:
- с течение на времето опитът на немските танкери не намалява ли с оглед броя на новите екипажи, които трябва да бъдат обучени? ?
- дали съветският индустриален капацитет не надвишава германския до такава степен, че времето, изминало численото предимство, да печели.
- . числено и след това качествено предимство с пускането в експлоатация на Т-34/85 от декември 1943г ?
"Осъзнайте! Дадоха ми 18 патрона за война!"
Роджър У. 2-ри полк на пешеходците
Извикване на 10 май 1940 г.
Да се отдаде почит на него и на връстниците му, хвърлени в пещта непоследователно.
Администратор
Съобщения: 12885 Регистрация: 11 март 2014 г., 22:31 Регион: Ено Страна: Белгия
Вижте блога на Dog Red: Натисни тук
Пощенски номер: 4 на elgor 22 май 2015 г., 12:21
Dog Red написа:
Но от 1942 до 1945 г. 3 въпроса ме измъчват за този стратегически вариант:
- с течение на времето, опитът на немските танкери не намалява ли с оглед броя на новите екипажи, които трябва да бъдат обучени? ?
До средата на 1944 г. формирането на panzerschusten беше много по-добро от това на руските танкери. Впоследствие е вярно, че се е влошило. Но използването на Тигри и Пантери не подобри нещата, а напротив. Не липсват истории за германски тежки танкове, чиято и без това крехка механика е нарушена от техните неопитни шофьори
- дали съветският индустриален капацитет не надвишава германския до такава степен, че времето, изминало численото предимство, да печели.
Това е очевидно, особено ако добавим Шерманите и малкото германски тежки танкове не са решили проблема.
- . числено и след това качествено предимство с пускането в експлоатация на Т-34/85 от декември 1943г ?
енергията и оскъдните материали, използвани за разработването на тежки танкове, биха могли да бъдат използвани за подобряване на Panzer IV (защо не инсталирането на 88 пистолет или подобряването на защитата?)
Вижте блога на elgor: Натисни тук