Етерично масло от смирна (commiphora myrrha) 5 мл

  • Купувайте минимално 4 броя и имате 3% отстъпка
  • Купувайте минимално 8 броя и имате 5% отстъпка

Етерично масло от смирна - описание, препоръки

От древни времена смолата смирна се използва както заради аромата си, така и заради забележителните си свойства върху тялото и духа. Високо ценен в древния свят, използван като лекарство от китайци, гърци и египтяни, той се споменава в Стария завет като използван в християнски литургични тържества.

масло

Измир е храст, роден в Сомалия и Етиопия, който расте до 5 метра височина. Когато кората се реже, дървото отделя жълтеникава вискозна смола, която след изсушаване се дестилира с пара, като по този начин се получава етеричното масло.

В днешно време смирната се използва в традиционната китайска медицина, в Аюрведа, Унани и алопатичната медицина.

Други имена: масло от смирна

Начин на производство: чрез парна дестилация от суха маслена смола

Органолептични свойства: течност със среден вискозитет, жълто-кафяв цвят

Описание на обонянието: силна, топла и леко сладка миризма, с дървесни и смолисти нотки

Основни съединения: фураноеудезма-1,3-диен, линдестрен, курзерен

Съставка (INCI): масло от коммифора смирна

Свойства на маслото от смирна

  • лечител на кожата, ремонт на кожата
  • антисептично, антиинфекциозно
  • стимулира регенерацията на кожата
  • противовъзпалително, аналгетично
  • антиинфекциозно, антивирусно, паразитицидно, пречистващо
  • успокояващ, успокояващ, насърчава медитацията
  • есенция с базови нотки за парфюми

  • обща грижа за кожата с проблеми
  • грижа за зряла, състарена кожа
  • грижа за кожата от акне
  • рани, трудни белези, напукана кожа, екзема, язви
  • кожни инфекции
  • продукти за грижа за мъже, афтършейв
  • гингивит, афти, абсцеси, пародонтоза, стоматит
  • слънчево изгаряне, леки изгаряния
  • тревоги, фобии
  • хипертиреоидизъм, хиперактивност

Как да се използва в козметиката и ароматерапията

  • е продукт, който не се използва като такъв върху кожата, само като съставка в козметиката и композициите за ароматерапия
  • обичайна дозировка в козметични състави 0,5 - 2%
  • като съставка за приготвяне на кремове, балсами, серуми, маски, мехлеми, мазни смеси
  • като съставка в паста за зъби, вода за уста, разтвори за гаргара, венечен масаж
  • разреден в растително масло, прилага се чрез масаж по протежение на гръбначния стълб или гърдите
  • заедно с други есенции, за създаване на парфюми
  • излъчва във въздуха, за спокойна, утешителна атмосфера

Съхранение: на сухо и хладно място, далеч от пряка светлина

Данни за безопасност, предпазни мерки при употреба:

  • като общо правило, преди да използвате козметичен препарат, препоръчително е да направите тест за сгъване на лакътя поне 24 часа преди нанасяне
  • избягвам зрителен контакт
  • противопоказан през първия триместър на бременността
  • Дръжте далеч от деца
  • външна употреба; вътрешната употреба се препоръчва под ръководството на лекар или ароматерапевт.

Отказ от отговорност: Индикациите, свойствата и употребата на продуктите, представени на сайта, се основават на литературата, налична в книги, научни публикации, референтни уебсайтове по фитотерапия и ароматерапия, в списания за козметика и козметична химия и на документацията, получена от до производителя или доставчика. Информацията обаче се предоставя с информационна цел, по никакъв начин не представлява медицинска информация и не може да ангажира нашата отговорност. За всяка медицинска употреба трябва да се потърси лекар.