Антивирусна параноя на Google - Страница 8

Форум за колекционери и потребители на стари компютри

антивирусна

Достъп до база данни на System.cfg

Антивирусната параноя на Google

Re: Антивирусната параноя на Google

Съобщение от Даниел »08 януари 2020 14:02

Сега спирам да си губя времето в борба срещу вятърни мелници. Имам по-добри неща за вършене.
В сайта dcmoto поддържам контрол на достъпа с парола за раздела Програми и игри за Windows.
За раздела Документация това не е необходимо, VirusTotal дори не е в състояние да зареди отделен файл DjVu.
За останалите раздели не правя нищо, докато не открият нищо.

Темата е затворена за мен, утешава ме в омразата ми към антивирусите и всички форми на цензура.

Re: Антивирусната параноя на Google

Съобщение от копър »12 януари 2020 г. 23:10

Re: Антивирусната параноя на Google

Съобщение от Даниел »13 януари 2020 г. 8:19 ч

Да, току-що го видях. Това се дължи на ограничения достъп до раздела Програми, с потребителско име и парола, за да попречи на роботите на Google да намират вируси в програмите на Thomson. За съжаление има допълнителни щети и освен това Google не е премахнал сайта dcmoto от черния си списък. Ще видя дали мога да намеря решение за изображенията на форума system-cfg.

Проучих идеи, четейки коментарите на много уеб администратори в същия случай като мен. Няма просто решение. Можете да разпространявате програма чрез сайт, специализиран в разпространението на безплатни програми, който има достатъчно влияние с Google, за да бъде добавен в белия списък. Но в случай на dcmoto това не е възможно, има хиляди файлове, които могат да дадат фалшиви положителни резултати.

Сайтът dcmoto е „изсмукан“ от http://archive.sundby.com/mirror/, който предлага копие, напълно незаконно, тъй като е направено без мое разрешение и без дори да ме предупреди. Странно, но това копие (много старо) не е обявено за положително от Google Safe Browsing, въпреки че съдържа файла les-prives_win.zip, който предизвика гнева на Google. Не знам как sundby.com избяга от цензурата.
http://archive.sundby.com/mirror/dcmoto.free.fr/

[Редактиране 09:30]
Докато чаках да намеря нещо по-добро, временно възстанових безплатния достъп до раздела Програми. Изображенията се върнаха във форума.
Сложих само страницата на програмата "Les Privés" с ограничен достъп. Добавям и олимпиади за спални.

Re: Антивирусната параноя на Google

Съобщение от Даниел »13 януари 2020 г. 21:39

19 април 2016 г. в 18:43 ч. GMT + 2

Google ви предупреждава да внимавате, добре, Google.

От вторник сутринта инструментът за безопасно сърфиране на гиганта за търсене обозначава „google.com“ като „частично опасен“. Инструментът, който автоматично сканира „милиарди URL адреси на ден, търсейки опасни уебсайтове“, цитира „google.com“ за някои потенциално страшни проблеми.

„Някои страници на този уебсайт инсталират злонамерен софтуер на компютрите на посетителите“, предупреждава страницата за състоянието на сайта за безопасно сърфиране, добавяйки, че „[a] ttackers на този сайт може да се опита да ви подмами да изтеглите софтуер или да откраднете вашата информация“.

Google отказа да коментира състоянието на сайта до вторник следобед, но тези зловещи предупреждения вероятно не означават, че самото посещение на „google.com“ е опасно. Вместо това те предполагат, че някои хора са използвали услугите на Google за хостване или връзка към нещо злонамерено, така че инструментът маркира целия домейн като малко рисков.

„Потребителите понякога публикуват лошо съдържание в уебсайтове, които обикновено са безопасни“, обяснява страницата.

Не е ясно колко дълго google.com е маркиран като „частично опасен“, въпреки че някои потребители на reddit го забелязват във вторник - същия ден на страницата за състоянието на сайта се казва, че информацията е актуализирана последно. Многобройни публикации в блога от миналия ноември предполагат, че google.com също е бил маркиран със съмнителното отличие тогава.

Но google.com далеч не е сам. Няколко други големи сайтове, които процъфтяват върху генерирано от потребителите съдържание, също са изброени като „частично опасни“ от Safe Browsing в момента, включително „tumblr.com“ и популярния сайт за споделяне на код „github.com“. По-голямата част от нещата, публикувани на всички тези сайтове, вероятно са добре, но естеството на сканирането за безопасно сърфиране ги отблъсква за лоши ябълки, които открие.

В интернет има и разработчици, които не са много доволни от Google Safe Browsing, например този:
https://greatis.com/blog/google-dont-be-evil

И множество статии, които правят същия анализ, но не дават решение. Кафкиански е.
https://www.ghacks.net/2018/12/08/googl. злонамерен /

И още едно добро: Google Safe Browsing установи, че сайтът на известен antivus е злонамерен. Смеем се над това, по-скоро трябва да плачем.

Re: Антивирусната параноя на Google

Съобщение от Даниел »15 януари 2020 г. 15:00

Сканирайки сайта dcmoto с дузина онлайн инструменти за откриване на злонамерен софтуер, всички го намират за подозрителен. Обикновено всички тези компании се стремят да продадат своите инструменти за дезинфекция на висока цена.

За да им повярвате, следните програми могат сериозно да увредят вашия TO8: Lorann, Charms, Android, Les Cavernes de Thénébé, Lost (от 6502man) или вашия компютър: dcmoto_20150604 (защо не и другите версии?).

За други скенери това са Les Privés и спални олимпиади. Можете да правите десетки търсения, винаги получавате положителни открития, никога за едни и същи файлове. Разбирате, това е боклук, точно като „опасната“ класация на Нортън, Google и няколко други.

Изводът е, че трябва да страдате, без да можете да направите нищо, за да се защитите. Ако успеете да преминете през практически непроходими бариери и да говорите с антивирусен доставчик, някой друг ви е унищожил. И има феноменален брой от тях. Само 63 в VirusTotal. Също така отбелязваме, че програмите, класифицирани като безвредни за петнадесет години, изведнъж се превръщат в троянски коне без предупреждение. Това е смешно.

Re: Антивирусната параноя на Google

Съобщение от секи »15 януари 2020 г. 15:30