Amix Fat Burning Gel foro Amix No Fat & Cellulite Anti Fat Burning and Cellulite Cream

Алкохол ал В козметиката, като разтворител, като регулатор на плътността, като дезинфектант за намаляване на вискозитета, като средство за подтискане на пяна, козметиката не трябва да започне да се пени и трябва да се използва като консервант. Той може да има изсушаващ, дразнещ ефект върху кожата и може също така да насърчи образуването на вредни свободни радикали, особено ако е на едно от първите места в списъка на INCI.
Според известния американски дерматолог Лесли Бауман избягваме формулировки, при които алкохолът е на едно от първите 7 места в списъка на INCI. Най-често срещаната козметична съставка, обикновено в списъците на INCI, е основната съставка в повечето кремове.