За лъвовете Лъв - Цар на животните Общи положения, как се ловува, снимка

Въпреки че е наричан кралят на джунглата, лъвът всъщност живее на открито, в почти цяла Африка и в северозападна Индия.

лъвовете

Общи положения за лъвовете

Поради своята сила лъвовете не се страхуват от други животни, но имат врагове и най-големият враг на лъвовете са хиените. Тъй като в менютата си имат приблизително едни и същи животни, лъвовете и хиените често се срещат и влизат в конфликт за храна. Друг враг на лъвовете са за съжаление хората.

Те се считат за крале, защото контролират териториите, всъщност капитанът патрулира на всеки метър, за да защити тяхната територия. Можем да кажем, че лъвът наистина има живота на цар, защото много спи, яде, пие и премахва вредители. Цар лъв поддържа реда и наказва онези, които не спазват правилата.

Как живеят лъвовете

Лъвовете живеят в групи, които обикновено се състоят от около 15 лъвици и техните малки и до 3 възрастни. Женските пилета са си осигурили мястото в групата, което не може да се каже за мъжките, които в един момент ще бъдат изгонени. След като напуснат семейството, младите хора ще прекарат период в дивата природа, където ще трябва да издържат тежък живот. Те ще се нуждаят от съюзници, за да се съпротивляват и да формират нова група. Ако няколко мъже образуват група, тази група се нарича коалиция.

Какво ядат лъвовете

Лъвовете ловуват средни бозайници като газ, зебри или антилопи, но могат да си сътрудничат и за нападение на по-големи бозайници като биволи, жирафи, лъвове или дори крокодили.

Как лъвовете ловуват

Icep лъвове, за да усъвършенстват своя лов от 1-годишна възраст. Младите хора наследяват семейни професии и ще се изправят срещу силни противници. Те трябва да се научат бързо, защото опасностите дебнат навсякъде в саваната.

Лъвовете обикновено са трудната част от лова. Те правят стратегията и контролират атаката. Младите ще трябва да изолират плячката, след което женските дават последната атака. Капитанът може да претендира за плячката си и да яде първи, но обикновено атакуващата група изяжда пленената плячка заедно.

Лъвовете са единствените животни в групата, които могат да убият възрастен слон.

общи

Любопитни неща за лъвовете

  • лъвът е втората по големина котка след тигъра, мъжкият може да достигне тегло до 250 кг. Женските са по-малки и могат да достигнат тегло до 150 км;
  • ревът на лъва е най-силен от всички котки и може да се чуе на разстояние около 8 км;
  • лъвовете внимателно запазват енергията си, така че да почиват или да спят между 16 и 20 часа всеки ден;
  • с прибиращи се нокти и много добра нощна гледка, лъвовете могат да ловуват по всяко време;
  • лъвът може да живее до 16 години в дивата природа (но обикновено живее до 10-12 години), докато в плен може да живее до 25 години;
  • лъвовете имат доста добри скорости и могат да достигнат до 80 км в час, но само на кратки разстояния, защото бързо се уморяват;
  • лъв може да скочи на невероятно разстояние до 11 метра.
лъвовете

Лъвовете са застрашени от изчезване ?

Според Международния съюз за опазване на природата африканските лъвове са застрашени от изчезване поради загуба на местообитания, но и защото ги ловуват хората. Според минали данни изглежда, че през 1960 г. в природата е имало около 450 000 екземпляра.

Кадри - Група лъвове атакуват зебра