Всичко за рициново масло
от екипа на Slow Cosmetics .

Открийте многото предимства на рициновото масло, широко използвано в естествената козметика ...
Касторово масло Мини лична карта
производство: Чрез студено пресоване, последвано от филтриране за извличане на растението рициново масло (токсично съединение, естествено присъстващо в семената).
Състав: Състои се от малко повече от 4/5 от мононенаситените сериозни киселини (от които 80% от рицинолеиновите киселини, пречистващи, слабителни и сикативни) и около 1/20 от полиненаситените ненаситени (омега 6).
Произход: Централна Африка идва от едноименното растение, растението рициново масло.
Аспект: дебел, бледожълт и много вискозен.
Защо да използвате рициново масло ?
Косата се подхранва от маслото и придобива обем и сила.
Отличен е и за растеж на миглите. Както при косата, рициновото масло овлажнява миглите и ускорява растежа им.
Рициновото масло е много ефективно за укрепване на ноктите благодарение на съдържащия се витамин Е.