Trilon B (EDTA Na), 50 g

За какво: за сапун от нулата, за експерименти (реактиви), за коса, за козметика
Тегло: 0,06 кг
INCI: EDTA - C10H14O8N2Na2 * 2H2O, Trilon B, Chelaton III, Complexone III.
Описание: Бял кристален прах или бели кристали, добре разтворим във вода и основи, слабо разтворим в алкохол.
РН на 1% воден разтвор е 4,5
РН на 5% воден разтвор е 4 - 5,5.
Образува много стабилни, преобладаващо разтворими комплексни съединения с най-много катиони. Реагира със силни окислители. По време на съхранение избягвайте контакт с алуминий, цинк, никел, мед и медни сплави.
Препоръки за употреба в козметиката:
Използва се в козметиката като комплексообразуващо средство (намалява твърдостта на водата), регулатор на рН, омекотител, хелатиращ агент.
Повишава стабилността на системата, гарантира нейната екологична безопасност, свързва тежки метали, свободни радикали и осигурява избелващ ефект. Свързва катиони (калций, магнезий, желязо) както във вода, така и на повърхността на кожата, което прави възможно използването на козметика във вода с всякаква твърдост.