Течен парафин в козметиката

Андрей, И двете са получени от вазелин. Парафинът действа като вискозитетен агент в козметиката.

-Категории Сгъстители

Хареса ли ви статията? Сега можете да го отпечатате. Текстът е защитен с авторски права
и не може да бъде присвоено.

За първи път чувам, че парафинът е добре. Вие сте на същото мнение?
„В заключение, Paraffinum liquidum е относително евтина съставка, но има такава с множество предимства: много добър омекотител и овлажнител, без мирис, чист, естествен, който няма алергенен потенциал, не запушва ? пори, не е комедогенен и алергенен ”, цитиран от уебсайта за козметични растения.

Моят отговор:
Paraffinum liquidum е името на INCI за минерално масло. Той наистина е без мирис, естествен, има изключително нисък алергенен потенциал и не блокира порите, защото не се втвърдява. Извлечен от нефт, той се използва широко в козметичната индустрия главно поради ниската си цена.
Да, това е класически овлажнител в смисъл, че предпазва кожата от външната среда, като по този начин предотвратява дехидратацията. В същото време минералното масло не съдържа нищо наистина полезно за кожата, както съдържат растителните масла.
Не е подходящ за мазна кожа, защото образува филм на повърхността на кожата, който ще придаде на кожата още по-мазно усещане.
За непоносимост и суха кожа може да бъде добър избор, много производители, които формулират продукти за този тип кожа, предпочитат да включват минерално масло поради защитата, предлагана от външната среда и изключително ниския алергенен потенциал.
Лично аз предпочитам сложни съставки с важни ползи за кожата, но парафинът е добре за кожата.

10 коментара

Здравей, Корина, накара ме да се почувствам много зле в мъглата.:)) Цяла седмица правих дяволи като пазаруване и не можах да си взема х продукта, който моментално беше втората съставка течен парафин. Погледнах и в речника на Пола и видях „добре“ ... Наистина съм изумен, наистина е:)) ?
PS: Прочетох вашия блок с голяма любов и интерес, побърках майка си със съставките:)).

Четох, че парафинът действа като пластмасово фолио на повърхността на кожата, не позволява на кожата да диша и на всички полезни съставки да влизат в кожата и е вторият фактор за стареенето на кожата след слънцето.
тезата се подкрепя от последователи на био, природни, еко коментари или аз знам как (т.е. без парабени, парафини, но с десетки други също толкова странни съставки, според мен).
Какво мислиш за това?

Здравей Кристина,
Какво да кажа? Също така прочетох много отклонения като този, но разчитам на специализирани медицински списания, що се отнася до козметичните съставки, не съм впечатлен от изявленията на никого, колкото и страшно да изглежда. Няма дори специализирано проучване, което да удостоверява твърденията на тези във вашия коментар и дори няма проучване, което да е проверило дали парафинът старее кожата или не, защото просто парафинът не състарява кожата, абсурдно е.

Имам странен себореен дерматит, с моменти на ремисия и моменти, когато ми се струва така, на грешната маса. Идеята е, че единственият крем, който НАИСТИНА ми помогна, беше крем, който съдържаше както парафин, така и класически вазелин. P.S.: Кожата ми е много мазна!

Андрю,
И двете са получени от вазелин. Парафинът действа като вискозитетен агент в козметиката.

Получих следния крем за лице и бих искал да ми кажете дали е добре: CERA di CIUPRA - Rosa, CICARELLI.
Разгледах козметията, но не можах да намеря всички съставки. Ето списъка:

Аква
Parrafinum Liquidum -Категории: Омекотители
Петролатум-Категории: Анти-дразнители, омекотители
Ланолин -Категории: Омекотители, идентични с кожата/възстановяващи съставки
Глицерин - Категории: Идентични за кожата/възстановяващи съставки
Церезин -Категории: Сгъстители/емулгатори
Бял восък -Категории: Сгъстители/емулгатори
Магнезиев сулфат -Категории: Сгъстители/емулгатори
Ланолинов алкохол -Категории: Омекотители, идентични с кожата/възстановяващи съставки
Парфюм
Амил цинамал -Категории: Аромат: Синтетични и ароматни растителни екстракти
Канелов алкохол ?
Хидроксицитронелал ?
Бензил салицилат ?
Кумарин -Категории: Антиоксиданти, растителни екстракти
гераниол ?
Линалоол -Категории: Аромат: Синтетични и ароматни растителни екстракти, дразнители
Бензил бензоат ?
Цитронелол ?
Лимонен -Категории: Аромат: Синтетични и ароматни растителни екстракти, дразнители
Алфа-изометил йонон ?
Цетеарилов алкохол -Категории: Сгъстители/емулгатори, Омекотители
Cl 26100
Cl 47000

Първите съставки, докато парфюмът е ‘добър’, и тогава забелязах, че има много парфюм. На сайта не намерих тези с „?“.

Здравей Ирина,
От моя гледна точка продуктът е просто течен парафин и глицерин плюс много дразнители (всички с въпросителен знак са дразнещи). Не бих нанасял такова нещо върху кожата.
Когато правите анализ на продукта, прочетете написаното във всяка съставка, в края на краищата консервантите също са оценени като добри, но това не означава, че те носят ползи за кожата.

Здравейте. Използвам био масло за белег на гърдите и врата. Бих искал да знам дали парафинът в продукта ме боли повече, отколкото боли.

Николета,
Парафинът е безвреден, както писах по-горе. Но маслото няма ефект върху белезите, за съжаление.

Моля, прочетете внимателно статиите в този блог и коментарите (използвайте търсачката вдясно, отгоре), за повечето от вашите въпроси вече има писмен отговор. Моля, пишете ми, както бихте написали на себе си (реклами, нагли съвети и други подобни няма да бъдат одобрени).

Вашият коментар ще бъде одобрен, когато получа отговора според вашия въпрос и времето, необходимо за написването му. Поради липса на време няма да отговарям на въпросите, които изискват анализ на списъка на съставките на козметиката.

За препоръки и въпроси относно продуктите на Paula's Choice, моля, напишете имейл на [email protected].

Благодаря за разбирането. Добро здраве!

Разбирам (проверете тук, за да коментирате).

Напишете коментар Отказ на отговор

Пътникът препоръчва

Абонирайте се за нови статии

С и за козметиката

Препоръчани статии

Най-новите статии

Последните коментари

  • Пътник за контакт с алергичен дерматит - парфюми, дразнители и алергени в козметиката
  • Andreea C при алергичен контактен дерматит - парфюм, дразнители и алергени в козметиката
  • Silvia в Решения за суха и раздразнена кожа на деца и възрастни
  • ALEXANDRA MITROI в Растителни масла - козметична употреба
  • Пътник до слънчеви петна - Профилактика и лечение

Страница във Facebook

Холистична ароматерапия

Архив на статиите

Относно пътника

Козметичен консултант и автор, Pasagera предлага различен подход към кожните проблеми, основан на връзката между тялото, ума и духа, както и задълбочени научни изследвания.