Страхотен доклад за описание на информация за съобщението съобщение снимка
Последната двойка безкрил авк - бил унищожен от двама бракониери през 1840 г., за щастие все още има оцелели свързани видове авк, който живее на островите в Северния Атлантически океан.
Имената на тези двама души са известни на всички, ще ги посочим в края на тази малка, но много информативна статия.
Външен вид
Височината на птицата достига от 70 до 82 см, клюнът е много масивен и закачен, донякъде напомнящ клюна на жива птица пеликан, размерът му варира от 77 до 100 милиметра, а на горната и долната челюст има от 7 до 12 характерни депресии.
Теглото на тази великолепна птица без крила достигна повече от 5 килограма поради огромното количество подкожни мазнини, които служат за поддържане на желаната телесна температура.
Външно тази птица много приличаше на обикновен пингвин. Цветът на тялото на женската и мъжкия беше практически еднакъв. Коремът беше бял, а гърбът - черен. На късите й крака имаше три пръста, които бяха свързани помежду си с тънка тънка кожа.



Крилата бяха малки и можеха да достигнат 15 см, докато летните пера бяха не повече от 10 см. Около очите й беше вградено огромно бяло петно, което се появи през лятото и след това изчезна. Черупката на двете очи беше боядисана кестен или леска.
Място и местообитание
Този вид птици предпочитал да обитава необитаемите острови в Северния Атлантик. Най-често срещаните региони, в които праисторическата птица е живяла и се е размножавала масово, ще дадем в този списък:
- Острови Фанс;
- Исландия;
- Английски острови;
- Скандинавия;
В онези дни той може да бъде намерен малко по-на юг. Антрополозите са открили останките си във Флорида, Гибралтар, Италия и други части на Средиземно море.
начин на живот
Те се заселват и гнездят в огромни колонии. Не е тайна, че този вид е бил най-големият и е тежал с порядък повече от съвременното животно от семейство "auks". Теглото й беше повече от теглото на домашна гъска.
В хода на еволюцията крилата на птицата стават малки и следователно тя губи способността си да лети. Крайниците на безкрилото аук бяха преместени далеч до края на тялото, въз основа на този факт; тя се превърна в безупречен и бърз плувец. На сушата обаче тя беше изключително неудобна и много уязвима за хищници и бракониери.
Въз основа на надеждни източници, можем да кажем; че древните племена са започнали да ядат месото му през 1590г, и системното унищожаване на този вид започва в края на осемнадесети век и продължава до 44 години на този век.
Каравани от различни кораби се протягаха към исландските острови, нетърпеливи да го напълнят до месото на аук и след това да продадат търговията на наполеоновата армия. Търговците и богатата прослойка от хора от това време оценяват не само месото на авк, но и неговия пух и пера.
Среда на живот
Тя прекарва по-голямата част от живота си в студените води на Атлантическия океан. Големи индивиди от този вид се опитваха да живеят възможно най-близо до плитките води.
Мястото на директно обитаване бяха скалистите необитаеми острови, които се намираха близо до Нюфаундленд, близо до Исландия. Въпросът може естествено да възникне; защо тези места са били обитавани от изчезнали праисторически птици?
Отговорът е повече от очевиден, факт е, че дори в наше време тази територия е пренаситена с огромно количество риба и е риболовните зони на гореописаните държави.
Въпреки факта, че не е знаела как да лети, тя обаче е водила номадски живот и е могла да промени местообитанието си - пътувайки по вода от един остров на друг.
Диетата на тези птици беше много скромна, но в същото време беше голяма. Ежедневното меню включваше:
Макар че безкрилият сук на сушата беше непохватна, мудна птица, той беше господар на входа. Нейните умения за гмуркане и плуване бяха завидни.
Благодарение на специалните мембрани на крайниците си, тя може да развие огромна скорост по време на подводен риболов, а късите крайници също служат като кормило. Късите крила помогнаха не само умело да маневрират по време на гмуркане, но и да излязат от водата.
Размножаване
По природа те са били безмълвни птици, само в брачния сезон мъжките издавали дрезгави и хленчещи звуци, призовавайки партньора да създаде чифт.



Съединителят съдържа само едно зеленикаво-синьо яйце и двамата родители го инкубират. Родителите го подкрепиха между късите си крака и го затоплиха с дебелите си пухчета като пингвин.
Отнемането на бебето ще отнеме 44 дни, нежната му кожа беше обвита в дебел бял пух, той надеждно го затопли в суровите северни климатични условия. Пилето беше хранено последователно. Когато по тялото му бяха заменени пера, той можеше да слезе до водата и да води независим начин на живот.
Продължителност на живота
Понастоящем няма точни данни. Предполагаме, че са могли да живеят в дивата природа не повече от 22 години.
Интересни факти
- Имената на хората, които убиха последните две авк. Те бяха; Сигурд Илефсон и Джон Брадсон.
- Научихме от официални източници; че за един ден бракониери са събрали повече от сто хиляди яйца auk и лодките са напуснали ловните площи, пълни до ръба с мъртвите тела на тези изчезнали сега птици.
- Въз основа на археологически разкопки може да се твърди, че; древните хора са ловували тази птица - преди осем хилядолетия.
- През 1971 г. на Исландския музей е продаден пълнен авк за 9 хиляди лири.
- От 12 век древните племена погребвали покойника заедно с костите на тези птици.
- Хората от онова време ценят не само месото, но и перата и пухът на тази птица са били активно изкупувани от търговците.