Полезни птици от нашата градина - Местна група MME Tбpiу-vidйki
14см. Мъжкият и опашките на яйцата са ръждивочервени във цялото оперение. През лятото главата и гърдите на мъжа са матово черни, гърбът е тъмно сив, петно на крилото е бяло. Коремът е по-светлосив. Оперението му е по-светло през есента, петно на крилото му едва се вижда. Оперението на яйцето е по-кафяво. Гласът на Hнvу е "fid, just-only-only". Гласът й е прост, но приятен. Той пее на покрив, на куб, на антена или на друга видна точка. Прекарано в градове, лозя, села и градове. Обикновено прекарва два пъти годишно, през април и юли, но понякога отглежда момче три пъти.
На обектите мъжките се появяват за първи път и револверите се формират веднага. По-старите екземпляри често се връщат в предишните си места за гнездене. Яйцата пристигат няколко дни след мъжките. След тестване те избират местоположението на гнездата. Само конструкцията на яйцата, в кухината на стената, в лъча, в празните гнезда на лястовици, в изкуствения дъб (тип С). Подплатена е с пера, коса и вълна. Броят на яйцата обикновено е 5, при второто люпене обикновено 4. Времето за люпене варира от 12 до 17 дни, в зависимост от времето. В дните след излюпването мъжкият носи храната, която яйцето храни на момчетата. И двамата се хранят по-късно, най-често рано сутрин и късно вечер. Момчетата на 1-2 дни се хранят 80-100 пъти на ден, а момчетата на 5-13 дни до 380 пъти на ден. Младите хора трябва да напуснат гнездото на възраст 14-17 дни, когато едва могат да летят. Много от тях правят гордостта на котката през този период. Яде предимно насекоми и бонбони. Често удря висока точка на земята, но също така скача на земята. Понякога улавя и летящи насекоми.
Ролята на момчетата е изучавана в Rannonko (1991) в Pannonhalma. С възрастта броят на бръмбарите се увеличава, а броят на птичи птици и пеперуди намалява. Храненето на първите момчета за разплод се характеризираше с ларвите на априлския бръмбар и сеещия бръмбар, както и полските щурци, но имаше и власатка, суроватка и бръмбари. По време на есенната миграция ядем узрелите плодове от черен бъз. Запасите му се увеличиха през последните години. Пещерното стадо Кука се изследва всяка година от 2004 г. насам. През април 2009 г. преброихме 121 птици в 47 улици на селото, 17 парцела в района на горните планински лозя и 22 парцела в лозето Alsú. Vonulу madбr. Те се връщат от местата си за зимуване през март, а при благоприятно време пролетната миграция може да започне по-рано. Есенното време за миграция е септември-октомври. В малък брой, но има и редовни. Миграциите прекарват зимата в Южна Европа. Защитена птица, естествена стойност 25 000 HUF.

Fringilla coelebs
15см. Най-известният чинка. Крилата двойна, бяла кръстосана панделка, бели пера на опашката в бяло. Горната част и тилът на мъжа са синкавосиви, с кестенявокафяв гръб и зеленикава опашка. Testalja borvörrs. Гърбът на кокошката е светлокафяв, а долната е светлокафява. Ripple е луд. След като прекарате времето, присъединете се към отбор с други чинки. Гласът му е силен „розов“. Неговото далечно звучещо, сребристо камбанно пеене е един от най-характерните звуци на раннопролетната гора. Първоначално това беше конкретно горска птица. Предпочита по-големи листни широколистни и иглолистни гори, както и горски гори в Близкия изток или по-малки залесявания в Голямата равнина. С удоволствие се заселва в по-големи паркове, овощни градини, градини, богати на стари дървета и дори в гористи гори и редици дървета.
От края на април, при по-топло време, от средата на април до края на юни. Сгушен е на хоризонтални клони, клони, мъх, zzzmūbė и е оборудван с коса и пух. Гнезда с диаметър 9-11 см и височина 6-8 см се поставят само от яйцето. Междувременно той свири в аудиторията си със силно пеене. Цялото гнездо се състои от 5, но рядко 4 или 6 яйца. Nest 4 се появява само за втори път. Снасяйте яйцата в последователни дни и започнете да се излюпват само върху цялото гнездо. Мъжът не участва в гнезденето, но през това време храни яйцето и запазва зоната около гнездата. Момчетата обикновено се излюпват на 13 ден и напускат гнездото на 13-14 дневна възраст. Основно растение, предимно разсад. Събира храна на земята, но консумира и насекоми и други животни от животински произход. Храни момчета с гъсеници, бръмбари, прилепи и кака.
Значителна част от унгарското население заминава за зимата в Италия. Според някои данни от Ringing те достигат и върха на Апенинския полуостров, като повечето от тях остават в централна Италия. Известни са и отзиви от южната част на Франция. Нашите екипи от по-малки и по-големи области (Русия) идват при нас. Появява се и на зимни часовници за птици, обикновено бране на семена, които са филтрирани от земята. Вътрешният запас е стабилен. Защитена птица, природозащитна стойност 25 000 HUF.
Carduelis chloris
15см. Оперението на мъжа се чете. Опашката е зеленикава, с крилати жълти петна по крилата и опашката. Силен клюн и крака месести. Яйцата са с по-тъмен цвят, петно на крилото е бледожълто. Младите хора са кафяви, потъмнели от изпотяване. Пулсационен корпус. Гласът на Hнvу е „jikk, gyikk“, пеенето му е „чуруликане, чукане“ Той пее от върха на дърво или в полет. Често се среща в градини, паркове, по-малки смесени широколистни и иглолистни гори, горички и гробища. Гнезди хубаво на широколистни дървета и храсти. В края на април и началото на май първото гнездо е завършено. Второто харчене може да бъде отложено до края на юли или началото на август. Гнезди гнездо, направено от дърво, фини корени, мъх с почивка и мънички пера, които поставя на доста променлива височина (2-6 м).
Предпочита борови дървета и дървета със сферична корона. За разлика от оста, тя не изгражда гнездо на ръба на навеса, а вътре в плътната си, затворена вътрешност. Гнездото се състои от 5, рядко 6 яйца. Яйцата снасят яйцата си в последователни дни и започват да се излюпват едва в цялото гнездо. Мъжът не участва в излюпването, но храни яйцето. Той пее наблизо, понякога изглежда като мацка. Момчетата се излюпват след 13-14 дни и напускат гнездото на 11-14 дневна възраст. По това време те все още не могат да летят перфектно и родителите ги хранят в храста и на земята. Яде предимно семена от плевели, но също така яде плодове, богати на масло. В стомаха на J. RÖKBSI J. в стомаха са открити семена на голяма двойка прасета. В допълнение към много други семена от плевели, той също е открил останки от насекоми. Според проучванията на TЦRЦK J., момчетата се хранят предимно със семена, бръмбари и гъсеници. Имаме обща птица, която е широко разпространена в цялата страна.