Натриев перкарбонат за лъскаво пране!
- Натриев перкарбонат или натриев перкарбонат: лична карта
- Натриев перкарбонат: кога да се използва ?
- Каква доза за натриев перкарбонат ?
- Натриев перкарбонат: какви предпазни мерки при употреба ?

Натриевият перкарбонат, използван като избелващо и почистващо средство, е идеално и екологично решение за оцветяване.
Следователно това е продукт за грижа за прането за ежедневна употреба, който може да се използва и за други домакински задачи. Малко практическо ръководство.
Натриев перкарбонат или натриев перкарбонат: лична карта
Натриевият перкарбонат има обозначението INCI Натриев перкарбонат (INCI се произнася „inki“). Този знак обозначава Международната номенклатура на козметичните съставки, с други думи Международната номенклатура на козметичните съставки.
За отбелязване: тази номенклатура, задължителна в Европа от 1998 г., е изготвена през 1973 г.
Различните имена, дадени на натриев перкарбонат, са:
- натриев карбонат перохидрат;
- натриев перкарбонат;
- натриев карбонат пероксихидрат;
- твърд водороден прекис.
За отбелязване: произвежда се индустриално и има химична формула 2Na2CO3.3H2O2.
Този продукт е резултат от реакция между водороден пероксид и натриев карбонат, след това от фаза на кристализация, което прави възможно получаването на този гранулиран бял прах, готов за употреба след разтваряне във вода.
Натриевият перкарбонат не съдържа хлор или фосфат.
Добре е да се знае: натриевият перкарбонат е екологичен продукт. Може да се определи като "екологичен".
Натриев перкарбонат: кога да се използва ?
Полезността на натриевия перкарбонат е добре установена. Наистина:
- Той зачита блясъка на бяло спално бельо, както и цветно ленено платно.
- Той е много ефективен при инкрустирани и устойчиви петна.
- Той е активен избелващ агент.
- Подобрява ефективността на сапунените ядки.
- Това е отличен антибактериален препарат, който дезодорира перфектно.
- Икономично е. Например, 1 кг сода перкарбонат струва само десет евро (за 60 до 100 детергента в зависимост от дозировката).
Може да се използва в много случаи, а именно:
- Избелвайте сивото или пожълтялото пране с течение на времето, благодарение на неговите окислителни свойства.
- Отстранете органичните петна като петна от:
- варовик, мастило, сажди;
- червено вино, чай, сода, кафе;
- плодове;
- Винегрет;
- шоколад;
- Яйчен жълтък;
- масло и други мастни вещества;
- доматен сос,
- морков, цвекло, билка;
- кал, урина, кръв, изпотяване.