Млечна киселина RAU Cosmetics грижа за кожата
INCI: млечна киселина, acidum lacticum; 2-хидроксипропионова киселина

Млечната киселина, наричана още 2-хидроксипропионова киселина, е естествен компонент на кожата и заедно с други киселини като гликолова киселина, ябълчена киселина и винена киселина е една от така наречените AHA (алфа-хидрокси-киселини).
Той се среща в хидро-липидния филм на кожата, където е отговорен, заедно с други собствени за кожата вещества, за стабилизиране на защитната киселинна мантия. Той свързва влагата и контролира процеса на оросяване на епидермиса. Защото млечна киселина рН-регулиращо действа, може да инхибира растежа на чужди микроорганизми.
Млечната киселина обикновено е отличен овлажнител на кожата и свързващо вещество.
В по-висока концентрация млечната киселина е способна да разгражда ороговелите клетки и да премахва черните точки и поради това се използва и за нежни пилинг на повърхността и в продукти за почистване и грижа за петна, склонна към акне кожа. Принципът на действие обаче е напълно различен от този на механичния пилинг (например с морски пясък). Докато механичните пилинги оттриват само външните слоеве, AHA работят по време на образуването на роговия слой. Възбуденият слой на кожата може да стане по-тънък и по-гъвкав, което е особено вярно, когато се грижите за него нечиста кожа, акне, псориазис и нарушения на роговицата е желателно.
INCI: млечна киселина, acidum lacticum; 2-хидроксипропионова киселина
Млечната киселина, известна още като 2-хидроксипропионова киселина, е естествен компонент на кожата и, заедно с други киселини като гликолова киселина, ябълчена киселина и винена киселина, е една от така наречените AHA (алфа-хидрокси-киселини).
Той се среща в хидро-липидния филм на кожата и е отговорен за стабилизацията на защитната киселинна мантия, заедно с други собствени вещества на кожата. Той свързва влагата и контролира процеса на оросяване на епидермиса. Защото млечна киселина рН-регулиращо действа, може да инхибира растежа на чужди микроорганизми.
Млечната киселина обикновено е отличен овлажнител на кожата и свързващо вещество.
В по-висока концентрация млечната киселина е способна да разгражда ороговелите клетки и да премахва черните точки и поради това се използва и за нежни пилинг на повърхността и в продукти за почистване и грижа за петна, склонна към акне кожа. Принципът на действие обаче е напълно различен от този на механичния пилинг (например с морски пясък). Докато механичните пилинги оттриват само външните слоеве, AHA работят по време на образуването на роговия слой. Възбуденият слой на кожата може да стане по-тънък и по-гъвкав, което е особено вярно, когато се грижите за него нечиста кожа, акне, псориазис и нарушения на роговицата е желателно.