Млечна киселина 80% човечност
Млечна киселина 80% (E270) - Може да се използва в ексфолиращи, депигментиращи маски, шампоани, продукти за грижа за косата. Може да се използва за контрол на рН на козметичните състави. Има ексфолиращ, овлажняващ, овлажняващ, леко депигментиращ ефект.
Точка за лоялност (след покупка): 1

Повече информация за продукта:
Данни
INCI: Млечна киселина
CAS: 50-21-5
EINECS: 200-018-0
Характеристика
Безцветна, бистра течност с характерна слаба киселинна миризма.
Киселина на растителна основа, получена чрез ферментация на глюкоза. Принадлежи към групата на алфа-хидрокси киселините (AHA киселини).
Ефект
- регулиране на рН на козметичните продукти
- ексфолиране
- омекотяващ
- избледняване на чернодробни петна
- изглаждане на фини линии и бръчки
Химически ексфолиатори като гликолова киселина или манделова киселина, но млечната киселина е малко по-нежна и има по-голям молекулен размер.
В допълнение към своите ексфолиращи свойства, млечната киселина е и чудесен овлажнител. Легендата разказва, че кралицата на Египет, Клеопатра, последният фараон, редовно се къпе в мляко, за да запази красотата на кожата си. Което вероятно е работило благодарение на млечната киселина. В днешно време вече не е нужно да се накисваме във вана с мляко, това чудо може да се побере в малък буркан.
Допринася за образуването на колаген, подобрява структурата на кожата, подмладява, изсветлява обезцветяването на кожата и придава блясък на косата. Ефектът на млечната киселина върху ексфолиращите препарати е забележителен.