Контрол на скакалци, гигант, азиатски, пустиня, марокански, снимки, видове
Сортове на поглъщача и методи за борба
- Факт: В търсене на храна отвратителното същество пресича океанската повърхност с ширина до 5000 км.
- Факт 2: Giant Locust, за разлика от традиционното меню от зърнени храни, тези гиганти предпочитат клони на дървета и тревисти храсти.
- Факт 3: Скакалцата от пустинята изминава до 1200 км на ден, търсейки храна и това е само през деня.
- Факт 4: Мароканският скакалец на м2 женска снася десетки хиляди яйца.

Това също е интересно!
Изглежда, че те са толкова сходни - скакалец и скакалец. И как да не бъдат като ако са най-преките роднини. Колко полезен и сладък обаче е този, който е „точно като краставица“ и колко чудовищно е стадо отвратително, поглъщащо всичко по пътя на съплеменниците си. Скакалците оставят безплодни пустини, поглъщат всичко, дори вековни дървета. В търсене на храна отвратителното същество пресича океанската повърхност с ширина до 5000 км.
От дейностите на това насекомо регионите, в които то е отговорно, са застрашени от глад в буквалния смисъл на думата, тъй като дори намек няма да остане от нивите, овощните градини и зеленчуковите градини само за няколко дни.
Гигантски скакалец
Това е най-големият вид скакалци на Земята. Размерът им достига 18-20 см, а теглото им е повече от 10 г (мъжките са малко по-малки). Гигантското насекомо живее в тропически ширини с влажен климат, по-точно в северната част на Южна Америка. Мъжките изглеждат по-елегантни от женските, цветът им е по-ярък: тялото като цяло е зелено-кафяво, а горната част е яркорозова.



Външният вид е възможно най-измамен. Красив, но изключително вреден рой може да опустоши десетки хиляди тонове култури на полето. За разлика от традиционното меню със зърнени храни, тези гиганти предпочитат клони на дървета и тревисти храсти. Нещо повече, движението на насекомото е неприбързано, сякаш неохотно пълзи от клон на клон. Много рядко скача и почти никога не лети.
Скакалец от пустинята
Това е отвратително ненаситно същество. Абсорбира храна, равна на собственото му тегло на ден. Пътува до 1200 км на ден, търсейки храна и това е само през деня. Ненаситната утроба предпочита да си почива през нощта. Ако полето е нападнато от стадо от тези насекоми, то то ще се простира на площ от няколко десетки километра (до 100) и с нетърпение ще унищожи всичко. това, което й пречи - треви, храсти, дървета.
Пустинните видове са истински скакалци. Израствайки, неговите ларви придобиват дълги крила, безцветни, но с тъмни петна. Зрелите екземпляри са жълти или зелени, в зависимост от етапа на зреене.


Местообитанието на скакалците е обширно:
Някои страни от ОНД.
Размножаването се извършва на цикли, 4 пъти годишно: два пъти през лятото и същото количество през зимата. Особено масово попълване на популациите се случва по време на обилни валежи. Разнообразието в пустинята не се страхува от повечето известни химикали, така че мащабите на бедствието от набезите му са просто колосални. .
Друга особеност на Desert Locust е, че той не мигрира от време на време, когато има нужда от храна, а всяка година, търсейки най-влажните места за размножаване.
Зелен скакалец
За човек с малко познания по биология е лесно да обърка този вид скакалци с скакалец. Те наистина много си приличат на външен вид - безвреден скакалец и скакалец. Но има някои нюанси: