Кои са основните видове Spitsbergen Great Outdoors

Основният вид на Шпицберген

The Шпицберген, разположен на половината път между Норвегия и Северния полюс, е "естествен рай", който е дом на много видове: полярни мечки, тюлени и китове са само някои от видовете, които можете да наблюдавате. Внимание, неизчерпателен списък !

полярна лисица

spitsbergen

The полярна лисица е навсякъде вътре Шпицберген, въпреки че е ловен от два века. Арктическата лисица е по-малка от червената лисица, по-къса на краката, тежи между 3 и 5 кг. Козината му е дебела и бял през зимата и a кафяв малко по-тъмен лятото. Около 5% от Шпицбергенските лисици са „сини лисици“, с тъмнокафява козина, която не се линее.

Неговите малки размери, ушите и палтото, също толкова изолиращо, колкото това на мечката, му позволяват да издържа на големия полярен студ. През лятото лисиците често се срещат под птичи колонии. Той е опортюнист, ще се опита да хване яйца, малките, които падат от скалата, а понякога дори може да хване жив възрастен. През зимата, най-трудният период за него, той остава, когато е възможно, близо до мечката, подобно на слонова кост чайка да се насладите на остатъците. Размножаването се извършва от края на февруари до юни и постелята е 5-6 малки (понякога повече, ако условията са добри). Женската ще роди след 51 гестационен ден, в изкопана дупка и с няколко тунела. Средната продължителност на живота на лисицата е 5 години, но вече са наблюдавани няколко лисици на възраст над 10 години.

Арктическите северни елени

Присъства от хилядолетия през Шпицберген и по-специално в Isfjord и Nordenskjöld Land: северните елени са идеално адаптирани към арктическия климат благодарение на широките си копита и гъстата си козина, кафява през лятото и бяла през зимата. Това е животно, което за разлика от континенталните видове почти не мигрира. Това се дължи на естествени бариери (ледници, фиорди и др.), които ограничават тази миграция. През зимата може да тежи до 90 кг. Женските раждат през юни от едно теле.

Уплътнения

The пръстеновиден печат е много разпространен морски бозайник в Шпицберген. Името си получава от пръстеновидните дизайни, които носи на гърба си. Сравнително любопитен, той лесно се приближава до лодки, но на леда бързо става подозрителен, тъй като е любимата плячка на бялата мечка. Това е животно, което измерва между 1,20 и 1,50 метра с тегло до 100 кг. Печатът е заседнал и като цяло зимува във фиордите. В началото на пролетта се установява на слънце и плува близо до плаващи ледове, където лесно може да намери храна (треска, скариди и др.). През същия период женските раждат в пещера, изкопана в снега, защитена от полярни мечки. Младите хора ще бъдат независими след 6 седмици.

The брадат печат, е самотник, който живее предимно на брега Източно и северно от Шпицберген. За разлика от мраморния тюлен, брадатят тюлен е безстрашен, независимо дали е на лед или във водата, въпреки че мечката остава основният му враг. Той измерва приблизително 2,50 метра за 350 кг. Жените, от друга страна, обикновено са по-високи и могат да тежат до 400 кг. Познаваме го благодарение на неговия мустаци, което му позволява по-специално да открива храна с дълбочина до 200 метра. Това е животно, което се храни главно с ракообразни, скариди, раци и риби. Както при мраморния тюлен, женските раждат през май, а няколко часа по-късно тюленовете на бебето вече са в състояние да плуват. За храна бебешките тюлени ще поемат до 8 литра кърма (който съдържа около 50% мазнини) на ден, докато станат напълно независими, 3 седмици по-късно. Брадат тюлен живее между 20 и 25 години.

Морс

Намира се главно в Северно и източно от Шпицберген (Остров Moffen, Nordaustlandet, Kvitøya), моржът е роднина на тюлени и морски лъвове, той е с размери до 3,5 метра и може да тежи до 1500 кг. Естествено кафяв на цвят, кожата им става розова, когато е гореща, защото кръвоснабдяването се увеличава с нагряването, и обратно те са сиви, когато излязат от водата. За да запазят топлината си, моржовете живеят там стегната група, когато сте на земята. С мустаците си те могат да забележат храна, особено миди, на кално дъно на разстояние до 80 метра. Това е животно, което се счита агресивен защото не се колебае да зарежда, когато се чувства застрашен. Мечката няма да се осмели там, освен евентуално да жертва младите моржове. Чифтосването на моржовете се провежда през зимата, а женските раждат на пакет лед през май. Бебешките моржове ще станат независими след 2 години, когато се появят бивните им. Моржът обикновено живее между 30 и 40 години.

Белугата

Също наричан бял делфин, цветът му е бял, кожата му е стегната, челото му е изпъкнало, очите му имат палав поглед. Това е вид, много присъстващ около архипелага, но доста труден за наблюдение. Китовете на Белуга прекарват зимата в покрити с лед води, през лятото те могат да се видят по крайбрежието, често в близост до ледници или на ръба на леда. Белугата измерва средно 4,50 метра за 1700 кг. Те обикновено са бавни плувци, въпреки че могат да се гмуркат на над 1000 метра в търсене на храна. Те се хранят с голямо разнообразие от плячка като калмари, сьомга, треска или скариди. Чифтосването обикновено се извършва в началото на пролетта, бебетата ще останат при майките си 2 години. Животът на белугите е около 40 години и техните хищници са полярни мечки и китове убийци.