Екстракт от мака, капиляроукрепващ активен 10 гр; Цена 16,85 леи; Растителна мощност

капиляроукрепващ

активен

Екстракт от мака, укрепващ капилярите активен 10 гр

Екстракт от мака, укрепващ капилярите активен, Mayam, 10 гр

Екстракт от мака, укрепващ капилярите активен - концентриран козметичен актив, използван за ефекта на стимулиране растежа на косата, предотвратяване или забавяне на косопада и подобряване състоянието на скалпа. За кожата също се оценява като актив, който стимулира синтеза на колаген, повишава еластичността и стегнатостта на кожата.

Описание и препоръки: мака, свещено растение на инките, е родом от Перу, Андите и се нарича перуански женшен. Мака се използва днес като храна или хранителна добавка в суха и смляна форма, с богат, разнообразен състав, рядко срещан в едно растение. Състои се от протеини, въглехидрати, аминокиселини, микроелементи и мастни киселини, които му придават енергизиращи, имуностимулиращи, антианемични, антидепресантни и дори афродизиачни свойства. Забележителната черта на това растение е, че има толкова много вещества, концентрирани в корена. Има много растения, които съдържат всяко от тези вещества, но е трудно да се открие едно, което да съдържа заедно тези ценни принципи.

В козметиката: Последните изследвания показаха, че екстрактът от мака също има забележително действие при приложения върху скалпа и кожата. Използва се за ефект на стимулиране на растежа на косата, предотвратяване или забавяне на косопада и подобряване на състоянието на скалпа. За кожата тя е оценена и като актив, който стимулира синтеза на колаген, заради нейния еластичен и стягащ ефект.

Съдържа като активни вещества: макаин и макамид.

Метод за получаване: чрез мацерация на корен от мак в растителен глицерин.

Презентация: жълто-кафява вискозна течност с характерна миризма.

Забележка: продуктът е опакован по тегло, така че не пълни напълно бутилката (10 gr = приблизително 8 ml)

Свойства и препоръки за коса:

  • размножаване на клетки в корена на косата
  • стимулиране на дългосрочния растеж на косата
  • укрепване на косата, укрепване на влакната на косата
  • подобряване на устойчивостта на корена на косата към фактори на околната среда
  • увеличаване на плътността на колаген и еластин в скалпа
  • увеличаване на адхезията на косата към скалпа
  • предотвратяване или намаляване на косопада.

  • шампоани за стимулиране на растежа на косата
  • укрепващи шампоани
  • шампоани против падане
  • маски за коса, балсами
  • лосиони за грижа за скалпа
  • серуми за укрепване на корена на косата.

В различни специфични формули, за да засили своето действие, екстрактът от мака може да се комбинира с коприва на прах, амла, къна, етерично масло от атлас кедър, пантенол, Marine-Z.

Свойства и препоръки за кожата:

  • повишаване на стегнатостта и еластичността на кожата
  • увеличаване на плътността на кожата
  • опора на клетъчния адхезивен механизъм
  • подобряване на кожната вътреклетъчна комуникация
  • стимулиране на синтеза на елементи от извънклетъчния матрикс
  • подобряване на жизнеността и производството на фибробласти в кожата
  • подкрепа за структурната цялост на кожата
  • подкрепа за увеличаване на способността за синтез на колаген в кожата.

  • кремове против стареене, тонери и серуми
  • препарати за грижа за зряла кожа
  • кремове и лосиони за околоочен контур
  • кремове след бременност
  • кремове и лосиони, прилагани след или по време на режим на отслабване
  • кремове и лосиони за тяло с еластичен, стягащ ефект.

В различни специфични формули, за да засили своето действие, екстрактът от мака може да се комбинира с екстракт от акмела, кофеин, екстракт от бръшлян, маргаритово масло, масло от нар, варварски смокиново масло, масло от пшеничен зародиш, етерично масло морков.

Как да го използвам в козметиката:

  • е продукт, който не се използва като такъв върху косата или кожата, а само като съставка за козметика
  • препоръчителна доза: 1-5%
  • е водоразтворим козметичен актив, може да бъде включен само във формули, които също съдържат вода
  • включени в кремовата основа или балсама за коса, предлагани в нашето предложение
  • като съставка в тонери, лосиони, емулсии, кремове, водни серуми, шампоани, балсами - включени в крайната фаза, без нагряване.

съхранение: на сухо и хладно място, далеч от пряка светлина.

Данни за безопасност: не поглъщайте, избягвайте контакт с очите, не нанасяйте лесно върху кожата; да се пази на недостъпно за деца място; козметична употреба

Екстракт от мака, укрепващ капилярите активен 10 гр - продуцент Маяма се намира в категорията Козметична съставка - Екстракти, есенции, козметични парфюми и е част от предложението на онлайн магазина с натурални и био продукти PutereaPlantelor.ro

Състав/Проспект

Състав (INCI): глицерин, екстракт от корен на лепидий меении.

За телефонни поръчки се обадете: 0747 66 06 03/0734 15 86 85

Информацията на този сайт се публикува с информационна цел и не замества лекарските съвети или предписания. Преди да закупите и/или администрирате някаква хранителна добавка или натурален продукт, консултирайте се с Вашия лекар (особено ако има медицинско състояние). Моля, прочетете внимателно листовката. Не трябва да използвате информацията, представена по-горе, за диагностициране или лечение на здравословни проблеми (заболявания) или за заместване на лекарства, предписани от Вашия лекар.