Био етерично масло от пачули 10ml купете био онлайн

Еталон за естествена и ангажирана козметика

масло

Няма артикули във вашата количка.

  • Начало>
  • Аромат и направи си сам>
  • Етерични масла>
  • Единични етерични масла>
  • БИОЛОГИЧНО ПАТЧУЛИ етерично масло 10мл

Презентация

Ботанически

Тропическо растение, принадлежащо към семейство Lamiaceae, пачули има широки, пухкави листа и е с височина от 50 до 90 cm. Външният му вид е много подобен на мента, която произхожда от същото ботаническо семейство.

Произход и история

Първоначално от Индия, пачули почти се е превърнал в символ на страната, където се е утвърдил в индийското ежедневие и традиции: парфюм, тамян, церемония, репелент, аюрведично лекарство. В наши дни пачули се използва главно в парфюмерията и козметологията, освен това парфюмът, който се извлича от това растение, се нарича „пачули“. Неговите терапевтични свойства също са интересни и заслужават да бъдат използвани.

Органолептични свойства

Външен вид: течен
Цвят: тъмно жълт
Мирис: несравним аромат, опушен, сладък
Дестилирани части: Листа
Страна производител: Шри Ланка
Плътност: 0.959-0.975

Хемотип/състав

Основни биохимични съставки или хемотип: пачулол, алфа-булнен, алфа-гуайен.
Алергенни молекули, присъстващи естествено в това етерично масло: Етеричното масло от пачули не съдържа естествени алергени.

Свойства и индикации *

* Забележка от асоциацията Slow Cosmétique: Свойствата, изброени по-долу, съответстват на свойствата, описани в признати ароматерапевтични произведения и/или в съответствие с традициите на предците и популярните. Обърнете се към публикувана книга или към съвета на терапевт за всяко използване на етерично масло.

Известно с легендарния си аромат поради наличието на редки пачулинови сесквитерпени, етеричното масло от пачули най-често се описва и документира във връзка със следните ключови думи:

- тежки крака
- изцеление
- възпаление на кожата
- стрес, нервност

Нашият съвет за употреба

Това етерично масло може да се използва през устата, върху кожата или в носа.

Не използвайте етерично масло върху лигавиците или в отворите. Предпочитайте употребата, силно разредена в подходящо помощно вещество като растително масло. Потърсете съвет от медицински специалист, преди да използвате козметика.

Някои естествени съединения в това етерично масло могат да представляват риск от алергия при някои хора. За да измервате толерантността си, винаги правете тест за нанасяне в гънките на лакътя, преди да използвате смесите си.