Avon - Advance Techniques Лечение без отмиване с арганово масло за всички типове коса

Среден риск *
* Според гласовете на потребителите
Компания: Avon Cosmetics
Описание Avon - Advance Techniques Лечение без отмиване с арганово масло за всички типове коса
Advance Techniques Лечение без остатъци с арганово масло за всички типове коса
Лечението без изплакване, обогатено с арганово масло, провитамин В5 и витамин Е, подхранва и възстановява увредената коса, възстановявайки нейния красив и здрав вид, без да я натоварва.
Съставки Avon - Advance Techniques Лечение без остатъци с арганово масло за всички типове коса
Степен на произведен риск:
Парфюм или аромат, съставка с висок риск от увреждане, която има ролята на маскиране/прикриване на неприятната миризма. Съгласно действащото законодателство не е задължително всички съставни съставки на Fragrance да бъдат изброени на етикета на продукта. Счита се обаче, че парфюмът съдържа поне 14 химикала, които не са изброени на етикета, като много от тях не се оценяват по отношение на тяхната степен на безопасност.
Циклопентасилоксан, съставка със среден риск от увреждане, която е средство за грижа за косата, средство за грижа за кожата, омекотител, разтворител. Това е силиконова течност с омекотяващи и смазващи свойства. Международният вестник по токсикология стигна до заключението, че тази съставка не прониква дълбоко в кожата и че при тези условия тя обикновено може да се счита за безопасна.
Етилхексил метоксицинамат, средно рискова съставка, която има функциите на UV абсорбатор и UV филтър. Това е най-често използваната слънцезащитна съставка. Предпазва козметиката и продуктите за лична хигиена от щетите, причинени от UV лъчите. Администрацията по храните и лекарствата (FDA) одобри употребата на тази съставка като активно вещество в слънцезащитните фармацевтични продукти (без рецепта) в концентрации до 7,5%. Ако не го направите, това може да доведе до органна токсичност, ендокринно нарушение и ендокринна токсичност.
диметикон, съставка със среден риск от увреждане, е омекотяващо средство и средство за грижа за кожата. Това е най-широко използваният силиконов полимер. Забавя загубата на вода от кожата, образувайки бариера за кожата. Според Sage Advice и DermaDoctor тази съставка се счита за комедогенна (1/5).
Фитантриол, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на средство за грижа за косата и кожата, против слепване и овлажняване. Алкохолът се съдържа предимно в продуктите за грижа за косата поради способността му да намалява накъсването на косата. Проучванията показват, че той предотвратява цепенето на косата. Има доказателства, че това е токсично вещество за кожата, дразнител и сенсибилизатор (странични ефекти: сърбеж, парене, лющене, копривна треска).
Октокрилен, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на слънцезащитен крем и UV абсорбатор. Съгласно Директива 1223/2009 на ЕС тази съставка се появява под името 2-циано-3,3-дифенил акрилова киселина, 2-етилхексилов естер и е част от списъка с UV филтри, които могат да бъдат намерени в козметиката, и може да се използва в концентрации до 10%.
Токоферил ацетат, съставка със среден риск от увреждане, която е антиоксидант и средство за грижа за кожата. Това е естер, състоящ се от оцетна киселина и витамин Е (токоферол). Тази съставка може потенциално да дразни кожата, да причинява зачервяване, обрив и потенциални алергични реакции. Според Прегледа на козметичните съставки (CIR), тази съставка има антиоксидантни ефекти, но в същото време причинява дразнене на кожата в проучване върху животни. Изследване от 1991 г. подробно описва четири случая на контактен дерматит, причинени от козметични кремове, съдържащи токоферилацетат.
Амил Синамал, съставка със среден риск от увреждане, тя е парфюмна съставка, роля на маскираща/покриваща миризмата. Експертен панел на Изследователския институт за ароматни материали (REXPAN) ограничава употребата на амил Cinnamal в парфюмите поради възможността за развитие на потенциална чувствителност.
кумарин, съставка със среден риск от увреждане, тя е парфюмна съставка и има ролята да покрива/маскира миризмата. Среща се в лавандула, лиственица. Експертен панел на Изследователския институт за ароматни материали (REXPAN) ограничи употребата на Coumarin в парфюмите, тъй като може да причини потенциална сенсибилизация. Научният комитет на потребителските продукти на Европейската комисия (SCCP) реши, че тази съставка е добре известен алерген.