Снимки от описание на тюлен от южен слон - инстинкт животно
ОБЩО ОПИСАНИЕ НА Южния слонов печат
Theюжен слонов тюлен, наричан още южният тюлен на слон, е a Морски бозайници полуводни от разред Месоядни и от семейство Фоциди.

Живее в южното полукълбо, от Антарктида до южната част на някои континенти (Южна Америка).
Със средно тегло над 2 тона при мъжките, той е най-големият „тюлен“ в семейството си и се смята за един от най-големите бозайници в света.
КЛАСИФИКАЦИЯ НА ВИДОВЕ
- Животинско царство
- Тип: Гръбначен хордат
- Клас: Терийски бозайник
- Поръчка: Хищни месоядни животни
- Семейство: Phocidae
- Род: Mirounga
- Видове: леонина
- Латинско име: Mirounga leonina
ФИЗИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА Южния слонов тюлен
Разрез:
Женски: 2 до 3 m
Тегло:
Мъжки: 1500 до 2500 кг
Жени: 400 до 600 кг
Характеристики на тялото:
Сексуалният диморфизъм е важен; мъжките са по-големи и много по-тежки от женските.
Масивен външен вид, големи очи, хобот при мъжкия в края на муцуната, дълги вибриси около муцуната, гръдни перки под формата на плуващи гребла, мощна опашна перка, много дебела кожа
Скорост:
Цвят на козината:
Тъмнокафява до по-светлокафява козина в зависимост от областта на тялото
Кожата е много дебела и покрива a дебел слой мазнина което изолира животното от силния студ на сушата и в морето.