Представяне на Златния орел - Златен орел - LPO Rapaces

Въведение

Кралски орел
Aquila chrysaetos
Семейство Accipitridae

златния

Размах на крилете: 1,88 до 2,27 m
Размер: 0,8 до 0,95 m
Тегло: 2,9 до 6,6 кг


Природозащитен статус във Франция (IUCN): VU (уязвим)


Златният орел е заседнал.
Той е изключително планински във Франция.
Ще се размножава в скали или дървета. Височината на площадката варира между 200м и няколкостотин метра.
Храни се основно със средно големи бозайници. Популацията му се оценява на 390 и 450 двойки (7).

Описание на вида

Географско разпределение

Холарктичен вид, този хищник се среща на всички континенти на северното полукълбо. Разпознават се пет до шест подвида, показващи леки вариации в размера или оцветяването [bg21]. Златният орел се среща в цяла Европа, където е ограничен най-вече до релефи на средна и голяма надморска височина, с изключение на Русия, балтийските страни и Скандинавия, където заема низински гори, [bg7]. Във Франция тя е ограничена до планинските вериги, разположени на юг от линия, свързваща Биариц с Анси. Намира се в целия алпийски масив, по линия, която минава от Юра до Средиземно море, в Корсика, в центъра и на юг от централния масив и по цялата ос на Пиренея и Лангедок, която представлява северния ръб. от огромното иберийско население [bg72].