Описание на дивата свиня, място на живот, храна, размножаване на диви свине

Физическо описание
Дивата свиня е всеяден бозайник, който прилича на прасето, но е много по-масивен. Предният му край и шията са големи и мощни; главата му е конична. Козината му е груба, пухът е дебел: козината варира според вида, червена, черна или посивяваща. Муцуната му е заобиколена от две извити бивни. Мъжките тежат около 150 килограма, а женските до 110 килограма.
Мястото му на живот
Дивата свиня прави своя дом в планините и горите, близо до вода, в регион, който благоприятства лова. Дивата свиня обича спокойствието: тя ще избере местообитанието си на тихо място, гора, гъста, храсталака, много гъста храсталака. Той познава себе си сред най-непроницаемите клошари, но също толкова цени спокойствието под дървото. Той няма да се поколебае да остане близо до царевично поле, за да си осигури храна: дивата свиня се наслаждава на това зърнено растение.
Неговата диета
Дивата свиня се храни предимно през нощта; той също е опортюнист, тоест той яде това, което го интересува, когато му хрумне. Поради това е всеяден, диетата му е много разнообразна, но се нуждае от 10% протеини и 90% различни билки и растения. По този начин той може също толкова лесно да яде насекоми, както бенки, гризачи, жаби, зайци, но също така и мъртви риби или трупове на животни, които среща в движение. Царевичните ниви и други култури не му устояват, особено през есента, когато естествената му среда вече не е изобилна, за да осигури достатъчно храна за нея.