Описание на Дегу - Ветеринарен център за южните вредители

Където животните са на първо място!

Нашият адрес

1194 Будапеща, Pozsony utca 39.

южните

Нашият телефонен номер

Нашата практика предоставя пълна гама ветеринарни грижи за домашни любимци.

DEGU (Octodon degus)

Случайност: В Южна Америка те живеят в подземни проходи по тревистите храстови склонове на Андите. Европа и Северна Америка първоначално бяха въведени като експериментални субекти за изследване на диабета, защото дегук не може да смила захарта. Поради палавия си, приятелски и любопитен характер те скоро се разпространяват като домашни любимци.

Външен вид: Дължина на тялото без опашка 15-23 см, тегло 170-300 g. Възрастните екземпляри са приблизително с размерите на плъх. В края на опашките им има подобна на четка, набраздена част, която лесно могат да напуснат, ако ги вдигнем там. Сетивата им са развити, слухът им е отличен и те виждат добре дори в тъмното.

Начин на живот: В природата те живеят в семейни общности (1 мъжки, някои женски и малки), както и в колонии, които обобщават семействата. Те са социални животни, но ако не искаме размножаване, можем да отглеждаме 2 момичета или 2 момчета.

Надвъзрастта им в дивата природа е само 1-2 години, животът на затворените индивиди обикновено е 4-6 години.

Те са най-активни сутрин и рано вечерта, спят предимно вечер. Храната на дивия дегук се състои предимно от различни листа, треви, цветя, корени и кора.

Възпроизвеждане: Младите хора вече са в състояние да се размножават на възраст от четири до пет месеца. Периодът на бременност е 70-90 дни, в едно котило могат да се родят 2-8 кученца. Малките идват на света с напреднали, окосмени, отворени очи.