L; полярна мечка или полярна мечка - най-големият сухоземен хищник

най-големият

Бялата мечка или полярна мечка живее в арктическия кръг, който носи това име по отношение на животното, árktos, което означава на гръцки "мечка" и следователно арктически "земята на мечките". Следователно се среща в Северния ледовит океан, Северна Канада, където се намират дори около 60% от населението, в Аляска, Русия, Гренландия и в норвежкия архипелаг Свалбард. Популацията на полярните мечки в света се оценява на между 20 и 25 000, включително 15 000 в Канада. Видовете Ursus maritimus има 19 известни субпопулации! Това ще рече степента на неговия обхват.

Полярната мечка, телосложение, приспособено към студа

Погрешно се казва, чеполярна мечка е най-големият хищник в света, но това заглавие всъщност отивамечка кодиак: Този подвид кафява мечка, живееща в Аляска, доминира по размер на полярните мечки. Theполярна мечка има различен силует от другите Ursidae. С дължина 3 метра и тегло от 700 до 800 килограма, тялото на полярната мечка е дълго и тънко, докато другите урсиди са по-прибрани. Вратът му е по-дълъг от този на другите мечки, а муцуната му е по-тънка. Ursus maritimus не е създаден за състезание! Бавната и тежка походка с 5 или 6 км/ч е една от характеристиките му. Въпреки това може да се движи с 40 км/ч на къси разстояния, особено при лов.

За да издържи зимните температури, козината на бялата мечка има два слоя: първият, подкосъмът, е плътен и служи за изолиране на животното от студа, вторият се наслагва върху първия и се състои от цветни косми. Крем с различна дължина. Наистина, Ursus maritimus не е бяло, но светлината може да създаде това впечатление, особено ако животното току-що е линяло, между пролетта и края на лятото. През зимата косата им е жълтеникава от маслото в тюленовата мазнина, любимата им храна.

Под козинатаполярна мечка има черна кожа и слой мазнина, който може да надвишава 10 сантиметра! Мечетата често не са склонни да скачат в ледената вода, тъй като все още не са успели да изградят този защитен слой.

Полярните мечки обичат студа и не зимуват, с изключение на бременни жени, които копаят бърлога в снега, за да раждат малки и да излизат в слънчеви дни.

Единствената изключително месоядна мечка

Да полярната мечка не е най-голямата мечка, той е най-големият хищник ! Това е единствената изцяло мечка месоядни. Просто обяснение за това: няма много растения, които растат на ледената покривка ....