Екстракт от акмела

архитектурата дермата

грапавостта кожата

Фокусира се върху загубата на стегнатост на кожата и появата на дълбоки бръчки. Чрез стимулиране на биомеханичните функции на фибробластите, той помага да се реорганизира структурата на дермата и изглажда повърхността на кожата. Идеален за кремове и серуми против бръчки, третиране против стареене, ремоделиране и уплътняване на кожата.

Екстракт от акмела - описание, препоръки

Acmella е растение, родено в Бразилия, днес цъфти целогодишно в тропиците и се използва от векове в Мадагаскар и Реюнион като лечебно растение. От козметична гледна точка, акмелата е интересна със своето съдържание на алкиламид.

Екстрактът е концентриран, гъвкав, лесен за интегриране в композиции. Екстрактът от акмела може да бъде включен в широка гама козметични, течни или твърди препарати.

.

Екстракт акмела

кремове серуми
КАК РАБОТИ: Дълго време кожният колаген получава специално внимание по отношение на защитата, стимулирането или възстановяването. Чрез този екстракт вниманието се насочва към околната среда около колагена, като целта е укрепването на архитектурата на дермата. Подобряват се плътността и стегнатостта на кожата, намалява се грапавостта на кожата. Екстрактът има добре дефинирано противостареещо действие, като основният механизъм е вътрешното напрежение.

Синоними: acmella oleracea, spilanthes acmella, паратреса

Метод за получаване: екстракт от цветята на растението в мазна основа (фракционирано кокосово масло)

Произход и качество: напълно натурален, без добавки, парфюм или консервант. Географският район на произход на растението е Южна Африка, екстрактът се произвежда във Франция

Органолептични свойства: бистра, леко жълтеникава течност без мирис
Плътност: 0,95

Съставка (INCI): каприлов/капринов триглицерид, екстракт от цвете спилантес акмела


Свойства на екстракта от акмела

  • стимулира взаимодействията между колаген и фибробласти на кожата
  • укрепва дермата, подобрява плътността на кожата
  • увеличава стегнатостта на кожата отвътре
  • укрепва архитектурата на дермата
  • намалява грапавостта на кожата
  • стимулирайки клетъчния динамизъм, стеснява дермалната мрежа
  • има действието на изглаждане на кожата
  • устойчив е на окисляване, не е чувствителен към топлина


Препоръки, приложения

  • за кожата: процедури против стареене, кремове и серуми против бръчки, препарати за контуриране на лицето
  • апликации за контур на очите и устните
  • за тялото: кремове за преструктуриране, кремове за стегнатост на кожата, анти-стрии, препарати след бременност, диети след отслабване, кремове за тяло
  • продукти за грим: фон дьо тен, червило


Как да се използва в козметиката

  • е козметичен актив, който не се използва върху кожата като такъв, само като съставка за приготвяне на козметика
  • обичайна препоръчителна доза 2%
  • В емулсиите може да се добави или към крайната фаза, или към мастната фаза
  • с екстракт от акмела могат да се приготвят: масла за лице и тяло, серуми, емулгирани кремове, безводни кремове, мазни смеси, балсами


Съхранение
: в хладен, затворен съд, далеч от пряка светлина и влага

Данни за безопасност, предпазни мерки при употреба: не поглъщайте, спазвайте препоръчаната доза; козметична употреба