Cunya описание на семейството доклад доклад информация списък характеристики снимка видео

Kunyi са семейство бозайници, принадлежащи към отряда на месоядни животни. Семейството невестулки е едно от най-разнообразните по отношение на броя на видовете - има около 60 такива.

  1. Мартенс
  2. Норка
  3. Stoats
  4. Ласка
  5. Sable
  6. Барсуци
  7. Порове
  8. Видри
  9. Върколаци
  10. Превръзки
  11. Морски видри
  12. Скункс
  13. Гризон
  14. Тайрас

Те са известни със своята пъргавина и пъргавина, както и с присъствието на луксозна и ценна козина.

Външен вид

Размерът на тялото е доста малък за хищниците. Морската видра има най-дългата дължина на тялото (до един и половина метра), най-малката е малката невестулка (от 11 сантиметра). Мъжките са по-големи от женските.

Хищниците от семейство куница имат удължено и много гъвкаво тяло с къси крайници. Животните, приспособени за живот във водната среда (видри), имат плувни мембрани между пръстите на краката.

информация

Главата е малка, с клиновидна форма. Вратът е къс, но много подвижен. Хищното семейство невестулка има мощна челюст, добре развити заострени зъби и остри нокти на лапите си, които помагат не само да ловуват малки животни, но и да се защитават от големи хищници и хора.

Основната отличителна черта на тези животни е луксозната им дебела козина с мек подкосъм. Цветът му може да бъде различен:

Качеството на козината на семейство невестулки се различава в зависимост от сезона - през зимата тя е по-мека и по-дебела.

Среда на живот

Невестулките живеят на всички континенти с изключение на Антарктида. Благодарение на способността им да се адаптират към голямо разнообразие от условия, те могат да бъдат намерени на земята, в дървета, в скални проломи и във водни тела. Поради активния лов за семейство невестулки, техният ареал и брой постепенно намаляват.

Начин на живот и хранене

Невестулките живеят най-често сами, понякога по двойки или семейства и само по изключение се събират на малки стада. Те водят заседнал начин на живот на своята територия. През деня си почиват, а с настъпването на здрача излизат на лов.