Amway - Artistry Exact Fit Balm Perfecting Makeup Base

amway

Малък риск*
* Според гласовете на потребителите

Компания: Amway

Описание Amway - Artistry Exact Fit Beauty Balm Perfecting Makeup Base

Artistry Exact Fit Beauty Balm Perfecting Makeup Base

Този продукт е заявен от един от посетителите на AlegeSanatos.ro. Нейният анализ е извършен въз основа на информацията, предоставена от заявителя.

Друга информация:
Този продукт съдържа 55 съставки, от които 34 се считат за безопасни, 16 съставки имат среден риск от увреждане, а 1 съставка има висок риск от увреждане.

Съставка Amway - Artistry Exact Fit Beauty Balm Perfecting Makeup Base

Степен на произведен риск:
Обърнете внимание на следните съставки:

Бензофенон-3, съставка с висок риск от увреждане, е слънцезащитен крем и UV филтър. Поради това предпазва козметиката и продуктите за лична хигиена от повреди. В Швеция използването на тази съставка в козметиката е забранено.

Циклопентасилоксан, съставка със среден риск от увреждане, която е средство за грижа за косата, средство за грижа за кожата, омекотител, разтворител. Това е силиконова течност с омекотяващи и смазващи свойства. Международният вестник по токсикология стигна до заключението, че тази съставка не прониква дълбоко в кожата и че при тези условия тя обикновено може да се счита за безопасна.

диметикон, съставка със среден риск от увреждане, е омекотяващо средство и средство за грижа за кожата. Това е най-широко използваният силиконов полимер. Забавя загубата на вода от кожата, образувайки бариера за кожата. Според Sage Advice и DermaDoctor тази съставка се счита за комедогенна (1/5).

Фенилбензимидазол сулфонова киселина, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на слънцезащитен крем, UV филтър, UV абсорбатор. Той има способността да блокира UVB лъчите, но не предпазва от отдалечени UVA лъчи. Поради тази причина той често се свързва с други съставки, включително авобензон, титанов диоксид, цинков оксид или тиносорб. Неговата ефективност и защитни качества не се влошават при излагане на слънце, той частично намалява разграждането на други съставки, които блокират UVB лъчите от слънцезащитните продукти. Обикновено се счита за безопасна, среднорискова слънцезащитна съставка. Съществуват обаче подозрения, че това би причинило рак и промени в клетката. В редки случаи е причинил контактен дерматит и алергични реакции. Може да се използва в концентрации до 4% в САЩ и 8% в Европа (CosmeticsInfo.org).

Лаурил Peg-9 Полидиметил Силоксиетил Диметикон, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на сърфактант и средство за грижа за кожата и косата. Помага за обезмасляване на повърхността на кожата, позволявайки излишното масло да се смеси с вода и да се отстрани. Тази съставка може да съдържа опасни примеси като: етиленов оксид (рак на гърдата, матката, мозъка и левкемия) и 1,4-диоксан (рак).

CI 77891 или титанов диоксид, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на козметично багрило. Според проучване (Вредни ефекти на слънцезащитните наночастици от титанов диоксид върху ДНК: усилията за ограничаване на увреждането на ДНК чрез модификация на повърхността на частиците), тази съставка може да се абсорбира през кожата, като по този начин причинява увреждане на ДНК. Също така, според Международната агенция за изследване на рака (IARC), титановият диоксид се предполага, че причинява рак.

Триеталонамин, съставка със среден риск от увреждане, това е съставка на парфюм, регулатор на рН и др. Неговата роля е да подпомогне образуването на емулсията, така че водоразтворимите и маслоразтворимите вещества да се смесят. Според Sage Advice тази съставка е комедогенна (2/5). Асоциация на професионалните клиники и клиники по околната среда и САЩ Националната медицинска библиотека вярва, че тази съставка е токсична за кожата, имунната система и дихателната система. Също така, при тестове върху животни, той е причинил рак на пикочния мехур и черния дроб.

Феноксиетанол, съставка със среден риск от увреждане, е ароматна и консервираща съставка. Това е алтернатива на парабените. Предотвратява или забавя растежа на микробите, като по този начин предпазва козметиката от разваляне. Намира се естествено в зеления чай. Може да предизвика дразнене.

Алуминиев триоксид, съставка със среден риск от увреждане, е средство против слепване, пълнител, уплътнител, абсорбент, регулатор на вискозитета. Състои се от кислород и алуминий. Има ексфолиращи свойства. Администрацията по храните и лекарствата (FDA) позволява използването на тази съставка като оцветител в лекарствата. Може да причини органна токсичност и е невротоксичен.

Полиметилметакрилат, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на филмообразуващ агент. Пластмасова съставка, използвана в козметиката. Някои сайтове го позиционират като канцерогенна съставка, но Международната агенция за изследване на рака (IARC) казва, че не е възможно тя да представлява човешки канцерогенен риск. Не бива да се бърка с метилметакрилат (ММА), известен канцероген.

Цетил PEG/PPG-10/1 диметикон, Състав със среден риск, той е средство за грижа за кожата и емулгатор. Получава се от диметикон, полимер на основата на силикон и полиетилен гликол (PEG) - полиетилен гликол (PPG) полимер. PEG-6: Козметични прегледи на съставките (CIR) оцени тази съставка и стигна до заключението, че тя е безопасна - без риск стига да не се прилага върху наранената кожа. Цетил PEG/PPG-10/1 Диметиконът може да съдържа опасни примеси като: етиленов оксид (рак на гърдата, матката, мозъка и левкемия) и 1,4-диоксан (рак).

трисилоксан, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на средство за грижа за кожата и антипена. Използва се в козметиката, защото потиска пяната по време на производствения процес или намалява склонността на крайните продукти да генерират пяна. Според списъка на вътрешните вещества на околната среда в Канада, тази съставка е токсична, устойчива по природа.

Парабени: етилпарабен, метил парабен и пропилпарабен, и съставки със среден риск от увреждане. Те действат като консервант и предпазват козметиката и продуктите за лична хигиена от разваляне, като предотвратяват или забавят ферментацията. Въпреки че парабените се считат за безопасни в ниски концентрации, има проучвания, включително едно в Journal of Applied Toxicology, които смятат, че парабените могат да причинят рак на гърдата. Изследователи във Великобритания са открили високи концентрации на парабени в тумори на гърдата. Това е възможно, тъй като парабените имат способността да преминават кожната бариера, достигайки много лесно до кръвоносната система.

Токоферил ацетат, съставка със среден риск от увреждане, която е антиоксидант и средство за грижа за кожата. Това е естер, състоящ се от оцетна киселина и витамин Е (токоферол). Тази съставка може потенциално да дразни кожата, да причинява зачервяване, обрив и потенциални алергични реакции. Според Прегледа на козметичните съставки (CIR), тази съставка има антиоксидантни ефекти, но в същото време причинява дразнене на кожата в проучване върху животни. Изследване от 1991 г. подробно описва четири случая на контактен дерматит, причинени от козметични кремове, съдържащи токоферилацетат.

Триетоксикаприлилсилан, съставка със среден риск от увреждане, която е емулгатор и свързващо вещество. Той също така е реактивен агент за повърхностна обработка, който химически свързва пигментите, за да образува стабилен слой, дори при условия с ниско рН. тази съставка е леко вредна. Тази съставка се основава на силикон. Силиконът може да проникне в тялото (дори ако се прилага локално, това е малко вероятно поради големия размер на молекулата), той може да се разгради до силиций, токсично, канцерогенно вещество, което може да увреди имунната система, да убие клетките и да предизвика силикоза.

Laureth-12, съставка със среден риск от увреждане, има функциите на емулгатор. Laureth-12 може да съдържа опасни примеси като: етиленов оксид (рак на гърдата, матката, мозъка и левкемия) и 1,4-диоксан (рак).

Лецитин (лецитин), съставка със среден риск от увреждане, има функциите на средство за грижа за кожата, емулгатор, антистатик и омекотител. Той се съдържа в соята, царевицата, яйчния жълтък и може да бъде от растителен или животински произход. Може да причини алергии при многократно излагане. Администрацията по храните и лекарствата (FDA) позволява използването на тази съставка като вещество, което може да се добави директно към храната.