Лов на язовец и миещи кучета, руски ловен портал

Куче миеща мечка (миеща мечка Усури). До 1934 г. той населява само южната част на Хабаровска и Приморска територии в рамките на СССР. Настоящият обхват на енотното куче, образуван в резултат на заселването му, е в пъти по-голям от предишния. В редица области броят на енотните кучета е нараснал толкова много, че е разрешено да се ловува по лицензи.

Кучето миещо месо се установява най-често в низините, които са донякъде блатисти, с изобилие от водни обекти, по чиито брегове получава по-голямата част от храната.
Миещият месо се храни с мишоподобни гризачи, птици, жаби, риби, охлюви, земни червеи, раци и насекоми, различни плодове и плодове.
През зимата енотното куче хибернира. Не спи много добре и излиза от дупката през топлите дни.
Язовецът и кучето миещи мечки са нощни. През деня те спят в своя безопасен подземен подслон. С настъпването на здрача, като се уверят, че наблизо няма врагове, те предпазливо излизат да се хранят. Животните обикалят цяла нощ в търсене на храна и се връщат в норите си до зори.