10 неща, които трябва да знаете за l; полярна мечка - Арктически круизи - страхотно на открито

10 неща, които трябва да знаете за полярната мечка

Истинският символ на Арктика, полярната мечка, наричана още Pisugtooq, вечният скитник от инуитите, има много навици. Нека изследваме Властелина на Арктика.

1. Полярната мечка е единственият вид мечка, считана за морски бозайник. Неговото научно наименование „ursus maritimus“ ясно подчертава морската му страна, но въпреки това се казва, че енай-големият сухоземен хищник в света.

неща

2. Полярните мечки са много добри плувци, много удобни във водата, те могат да плуват няколко десетки километра без затруднения, но ще избегнат това, поради усилията, които са необходими, и значителната загуба на калории. За информация, преди няколко години една жена е била наблюдавана от учени, тя е преплувала над 750 км за 5 дни.

Дейвид Герман

3. Намираме полярната мечка само в Арктика и по-точно в Северна Аляска, Канада и Гренландия.

4. Той има цветна кожа черен. Благодарение на тъмния си цвят той поглъща по-добре топлината и не му позволява да се страхува от голямото арктически студ. Козината му позволява, наред с други неща, да се слее с околната среда от сняг и лед.

Снимки: JM Seveno

5. Заплашен е. Мечката е пряко засегната от замърсяването на океана и изменението на климата. Храни се предимно с мазнини, които съдържат токсини, така че се опиянява и може да предава болестите си на своите малки. Освен това топящият се морски лед го принуждава да прекарва повече време на суша, където храната е оскъдна.

6. Средно на всеки 3 години, полярната мечка ражда 2 или 3 малки. Но отново заради замърсяването, рядко виждаме повече от мече.

7. Мъжете са много повече по-големи от женските. Те могат да тежат до 650 кг (800 кг за най-големия изследван мъж) и се измерва до 10 фута висок (докато стои на задните крака).

8. През цялата зима, полярните мечки не зимуват, напротив, силен студ и лед са неговият елемент.